Sportinloop Jongeren

Wat begon met slechts één deelnemer, groeide uit tot een bijeenkomst waar wekelijks twintig tot dertig jongeren vanaf 12 jaar samenkomen om te sporten.

De Sportinloop, die iedere woensdag in de Rotterdamse wijk Zevenkamp in Prins Alexander, wordt gehouden is met recht een succes te noemen.
Het initiatief laat jongeren kennis maken met verschillende vormen van sport.
Vanuit zijn functie als sportmedewerker van de dienst Sport en Recreatie stimuleert Frido Verschoor sporten onder jongeren in de deelgemeente.
Hij vertelt: “In Zevenkamp is niet veel te doen voor jongeren vanaf 12 jaar. Er zijn wel sportclubs waarvan ze lid kunnen worden, maar jongeren van die leeftijd hebben vaak geen zin om zich daar wekelijks aan te verplichten.”
Daarom is de Sportinloop ontstaan.
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen vrijblijvend en gratis anderhalf uur in de week komen sporten.
Ingrid van den Berg, regisseur Beheer bij Woonbron Prins Alexander, onderstreept het belang van de sportinloop.
“Het initiatief zorgt ervoor dat jongeren uit de wijk elkaar ontmoeten en samen iets gaan doen. In plaats van dat ze ‘s avonds op straat hangen, hebben ze nu een nuttige tijdsbesteding. Dat is goed voor de samenhang en betrokkenheid in de wijk, maar ook voor het welzijn van de jongeren.”

Iedere week andere gezichten
Iedere woensdag begeleiden Frido en jongerenwerker Omar Zaroual van SBA een wisselende groep jongeren. Frido: “Ik zie elke keer andere gezichten. De jongeren zetten zelf de spullen klaar en ruimen na afloop ook weer op. Ze nemen zelfs hun eigen muziek mee.”
De eerste Sportinloop wilden de deelnemende jongens vooral graag voetballen.
Het is de bedoeling om in de toekomst clinics te organiseren, zoals een clinic breakdance. Zo maken de deelnemers kennis met verschillende sporten. Op dit moment trekt de sportinloop met name jongens.
Samen met SBA bekijkt Sport en Recreatie hoe ze in de toekomst ook meisjes kunnen werven. SBA benadert de jongeren, de deelgemeente verzorgt de gymzaal, Sport en Recreatie de sportmaterialen en de kennis, Woonbron levert een financiële bijdrage.

Meedoen?
Woon je in Zevenkamp, ben je 12 jaar of ouder en lijkt de Sportinloop je leuk? Kom dan op woensdag tussen en 20.30 en 22.00 uur naar de Sportinloop in de gymzaal aan de Ben Websterstraat in Zevenkamp.

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Frido Verschoor, telefoon (010) 455 02 00.

De Sportinloop is een initiatief van de dienst Sport en Recreatie, Stichting Buurtwerk Alexander (SBA), de deelgemeente Prins Alexander en Woonbron.

Advertenties
Geplaatst in Kinderen, Nieuws, Omgeving, SBA, Sport. Reacties staat uit voor Sportinloop Jongeren
%d bloggers liken dit: