Comenius wint bekers voor basketbal en voetbal op Alexander Final

Comenius Rotterdam liet zich op de Alexander Final – vrijdag 16 mei – van zijn beste kant zien: het veroverde met basketbal de eerste plaats. Ook werd de beker van de kleine voetbalfinale gewonnen (dus het brons). 

Op de finaledag van de Alexanderspelen – vrijdag 16 mei – kwamen de scholen binnen het gebied Rotterdam-Alexander uit bij diverse sporten. Ook het Comenius College Rotterdam nam als sportieve school weer graag deel aan deze leuke sportdagen.
In de weken voorafgaand aan de finale was door de leerlingen goed geoefend en werd het wedstrijdteam gevormd. Deze voorafgaande inzet was goed zichtbaar. Met flitsend samenspel werden de tegenstanders stuk voor stuk verslagen in een sportieve sfeer.

Tot volgend jaar!
Ook bij het voetbal wisten de heren uit klas 1 zich goed staande te houden. Door de kleine finale te winnen mocht de school zelfs een tweede beker omhoog houden aan het eind van de dag.  Volgend schooljaar start het Comenius College Rotterdam met een sportfocusklas. De school hoopt dan weer bij de winnaars van de Final te horen.

Alexanderspelen
De Alexanderspelen zijn een verzameling sportieve activiteiten voor jong en oud die jaarlijks georganiseerd worden door de gebiedscommissie, om de inwoners van Prins Alexander te stimuleren tot sport en beweging. De spelen worden afgesloten met een spetterende slotweek in mei, die bestaat uit eindtoernooien voor scholieren, buurtbewoners en G-sporters. Tijdens het sportgala huldigt de gebiedscommissie haar sportkampioenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: