Gebiedscommissie Prins Alexander wil met u in gesprek

De gebiedscommissie gaat de wijken in om kennis te maken en wil daarbij horen van Rotterdammers wat er leeft in hun wijk.

Wat leeft er bij u in de buurt?
Wat leeft er bij u in de buurt? De gebiedscommissie hoort het graag.
In het nieuwe bestuurlijk systeem binnen de gemeente Rotterdam neemt de gebiedscommissie een belangrijke rol in als adviseur van de raad en het College. Dat doet zij vanuit haar rol als aanspreekpunt en vertegenwoordiging van de bewoners in de wijken.

Participatie
De gebiedscommissie draagt zorg voor een goede participatie van de burger en ondernemers uit de wijken. Belangrijk in de participatie van bewoners zijn de bewonersinitiatieven die door de commissie worden gefaciliteerd. Bijvoorbeeld op het gebied van buitenruimte, veiligheid, leefbaarheid en vrijwilligerswerk. Ook stelt de commissie het gebiedsplan 2015-2018 op waarin de ambities en doelen voor de komende jaren zijn beschreven.

Wat leeft er bij u?
Voor het gebied Prins Alexander is na een participatietraject in 2013 het concept gebiedsplan voorbereid en met het toenmalige bestuur en deelraad van de deelgemeente besproken. Het resultaat moet nu door de gebiedscommissie in concept worden vastgesteld. Bovendien zal de commissie een advies moeten geven over het gebiedsplan aan de gemeenteraad van de gemeente Rotterdam.

In gesprek
De gebiedscommissie van Prins Alexander gaat de verschillende wijken bezoeken en met bewoners in gesprek. Met als doelen kennismaking en om te horen wat er leeft in de verschillende wijken. Daarbij wil de commissie het concept gebiedsplan tijdens de bezoeken nog eens toetsen aan de mening van de bewoners en ondernemers in het gebied.

Kennismaken
U kunt de gebiedscommissie de komende weken aantreffen tijdens het boodschappen doen in onze winkelcentra, op de markt, de speeltuin of gewoon op het plein in de buurt. Bij deze kennismaking kunt u het gesprek aangaan met commissieleden, kennis nemen en het bespreken van de ambities en doelen in de wijken. En informatie krijgen over de werkwijze van de gebiedscommissie.

Reageren
Mocht u niet in staat zijn de gebiedscommissie in uw wijk te ontmoeten, dan kunt u uw mening met betrekking tot het gebiedsplan ook doorgeven via het reactieformulier. Per e-mail kunt u uw bericht sturen naar gebiedscommissies@rotterdam.nl
Uw schriftelijke opmerkingen kunt u verzenden naar: Gebiedscommissie Prins Alexander, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

De overgebleven data zijn
woensdag 28 mei 10:00-13:00 uur, Markt Hesseplaats Ommoord
woensdag 28 mei 14:00-17:00 uur, Kralingse Veer speeltuin/rendierhof
zaterdag 31 mei 10:00-13:00 uur, Zevenkamp Ambachtsplein
woensdag 4 juni, 19:00-22:00 uur Ommoord, WION, Max Planckplaats 300
zaterdag 7 juni 10:00-13:00 uur, Nesselande Siciliëboulevard/winkelcentrum
zaterdag 7 juni 14:00-17:00 uur, Oosterflank hoek Grote Beer/Varnasingel

De gebiedscommissie kijkt er naar uit u te ontmoeten in uw wijk!

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Gebiedscommissies. Reacties staat uit voor Gebiedscommissie Prins Alexander wil met u in gesprek
%d bloggers liken dit: