Help er gaat iemand dood


Het netwerk Welzijn, Zorg en Uitvaart Prins Alexander organiseert een “levendige beurs over de dood”. Een themadag met Workshops, lezingen en presentaties met als onderwerp afscheid nemen, sterven en zorg daarna kan bijdragen om met elkaar te praten en met concrete antwoorden thuis te komen op vragen over bijvoorbeeld eigen regie en wat zijn de regels?
Organisaties uit de zorg, de uitvaartwereld en buurtwerk slaan de handen ineen.

Een beurs over leven en dood is niet iets waarvan je denkt; ja da’s leuk daar gaan we naar toe. Want steeds meer dingen zijn bespreekbaar, maar praten over doodgaan niet. Maar als er binnen familiekring en in gezinnen op een open manier over gesproken wordt, is de laatste levensfase een doodnormale zaak en kunnen spanningen voor nabestaanden worden voorkomen. Er is ruimte om echt afscheid te nemen.
Op de beurs komt op veel  manieren het gesprek op gang. Er worden mensen uitgenodigd die op een creatieve en kunstzinnige manier helpen om het afscheid een vorm te geven. Gedurende de hele dag zijn er in de vier zalen in Multifunctioneel Centrum De Kristal informatietafels, lezingen, seminars en workshops met verschillende thema’s. Verleden jaar bezochten meer dan 200 bezoekers deze themamiddag.

Zondag 9 november van 12.00 – 16.00 uur, Multifunctioneel Centrum De Kristal, Cypruslaan 404, 3059 XA in Rotterdam Nesselande.
Het programma vindt u op www.de-kristal.nl of via wzuprinsalexander@gmail.com
De entree is gratis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: