Informatieavond aanleg nieuwe ondergrondse kabelverbinding

Op 5 februari is er een informatie-avond is over de aanleg van een nieuwe ondergrondse kabelverbinding. De avond wordt georganiseerd door Tennet. Het gaat om een kabelverbinding tussen de hoogspanningsstations Rotterdam Marconistraat en Rotterdam Ommoord en tussen Rotterdam Ommoord en Krimpen aan den IJssel.
Regelmatig zijn aanpassingen aan ons elektriciteitsnet nodig. Deze zorgen ervoor dat iedereen in Nederland 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikt over voldoende elektriciteit. Het 150 kV hoogspanningsnet in de regio Rotterdam heeft een aantal aanpassingen nodig om de leveringszekerheid in de regio in de toekomst te waarborgen. Onderdeel van deze aanpassing is de aanleg van een nieuwe ondergrondse kabelverbinding tussen de hoogspanningsstations Rotterdam Marconistraat en Rotterdam Ommoord en tussen Rotterdam Ommoord en Krimpen aan den IJssel.

Optimalisering tracé
Firma TenneT is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit via het hoogspanningsnet in Nederland. In 2012 heeft TenneT in overleg met de betrokken gemeenten en andere belanghebbenden een eerste voorstel voor een tracé gepresenteerd. Destijds zijn alle omwonenden van het voorgenomen tracé per brief geïnformeerd. In dit beoogde tracé zaten nog enkele knelpunten. TenneT heeft in overleg met betrokken gemeenten en diverse belanghebbenden het tracé geoptimaliseerd.

Informatieavond
Omwonenden krijgen informatie over deze nieuwe ondergrondse kabelverbinding tijdens een informatieavond. Deze avond heeft een inloopkarakter. Bij verschillende informatiestands kunnen vragen gesteld worden over de hoogspanningsverbinding, de aanlegtechniek, de planning en procedures.

Voortgang TenneT
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden of nog meer informatie, ga dan naar de Projectpagina Project Marconistraat – Ommoord – Krimpen aan den IJssel van TenneT je kunt je daar onderaan de pagina ook abonneren op de nieuwsbrief!

Donderdag 5 februari van 19.00 – 21.00 in het Isala Theater, Stadsplein 5 in Capelle aan den IJssel.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Buurt, Nieuws. Reacties staat uit voor Informatieavond aanleg nieuwe ondergrondse kabelverbinding
%d bloggers liken dit: