Viering Vluchtelingenopvang Ommoord – Zevenkamp bestaat 20 jaar

De Vluchtelingenopvang Ommoord-Zevenkamp (VOZ) bestaat 20 jaar. De oecumenische viering vorig jaar, was de start van activiteiten ter gelegenheid van dit jubileum. Dit jaar staan op het programma: ronde tafel gesprekken voor genodigden met als thema: “inburgeren….. jezelf kwijtraken??”.
Verder wordt er i.s.m. Buurtwerk  op vrijdag 6 maart een proeverij “Reis om de wereld” georganiseerd.
Hier kunt u kennis maken met gerechtjes uit landen waar vluchtelingen vandaan komen, zoals Somalië, Iran, Afghanistan, Burundi, of Irak.
Mensen uit deze landen zullen gerechtjes klaarmaken en er toelichting bij geven. De Proeverij start om 17.30 uur. Entree is gratis.
Tevens wordt er gewerkt aan een kook-workshop.

De start van de vluchtelingenopvang lag in januari 1994. Dit gebeurde vanuit kerkelijke betrokkenheid.  In oktober 1997 besloot de groep een steunpunt te organiseren. De grootste groepen waren toen Bosniërs, Iraniërs, Afghanen, Congolezen en Irakezen.  Momenteel komen er veel hulpvragen van Somalische  vluchtelingen. Die hulp is vanaf het begin heel praktisch: uitleggen van brieven en gewoonten, invullen van lastige formulieren, mensen wegwijs maken en soms voorzien van huisraad en kleding. In de loop der jaren zijn er zo zeker 500 volwassenen en kinderen geholpen.
Dit omdat  gastvrijheid voor vluchtelingen belangrijk is. Omdat ieder mens telt!

Informatie over het werk van Vluchtelingenopvang Ommoord – Zevenkamp kunt u krijgen bij: Paul Bergmans, tel 010 – 220 34 91 of via email bij tomcarol@xs4all.nl of ripa@planet.nl
Wilt u deelnemen aan de proeverij op vrijdag 6 maart, vragen wij u zich in te schrijven, in verband met een beperkt aantal plaatsen.
Dat kan op bovenstaand emailadres, of aan de balie van Open Hof. Inschrijven is mogelijk t/m dinsdag 3 maart.

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Feestdagen. Reacties staat uit voor Viering Vluchtelingenopvang Ommoord – Zevenkamp bestaat 20 jaar
%d bloggers liken dit: