Sportfocus klas 1 Comenius studeert op het Albeda Sport en Bewegen


De leerlingen van Sportfocus, de opleiding die dit schooljaar is gestart op het Comenius College Rotterdam, studeerden maandag 23 februari een dagje op de mbo-opleiding Sport en Bewegen van het Albeda College. Deze opleiding is gehuisvest in het Topsportcentrum bij voetbalstadion De Kuip. 
Derdejaarsstudenten van Sport en Bewegen hadden de leiding van het bezoek. Zij konden zo ervaring opdoen in het lesgeven en de leerlingen van Comenius kregen al een mooi beeld van een vervolgopleiding in de sport.

Dojo

De ochtend begon met een rondleiding door het indrukwekkende gebouw. Daarna volgde een les zelfverdediging in een echte dojo, een zaal waarin geoefend wordt in Japanse zelfverdedigingskunsten of vechtsporten zoals jiujitsu, judo, karate en aikido. De dojo heeft een speciale mat voor het oefenen met vallen en valbreken (foto).
Na de pauze werden de leerlingen uitgedaagd in een les carnavalfitness.

Opstap
Aan het eind van het bezoek legden de mbo-studenten uit wat een leerling zoal moet doen om aan de opleiding te mogen deelnemen.
Sportfocus op Comenius Rotterdam vormt een mooie opstap voor een eventuele vervolgopleiding in de sport, maar is ook interessant voor wie niet per se een loopbaan in de sport nastreeft. Meer informatie op www.comenius.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: