Opening TaalPunten Prins Alexander

Buurtwerk Alexander opent twee TaalPunten waar cursisten, vrijwilligers en instanties informatie kunnen krijgen over taal en het aanbod van taalactiviteiten in Rotterdam.
De TaalPunten worden bemenst door vrijwilligers die in een persoonlijk gesprek informatie geven over het taalaanbod in Prins Alexander en doorverwijzen naar andere instanties in Rotterdam. Ook kunnen belangstellenden hier een taaltest doen om hun taalniveau vast te stellen, de zogenaamde Taalmeter.

Laaggeletterdheid
De TaalPunten hebben speciale aandacht voor Laaggeletterdheid. In Prins Alexander hebben zo’n 9.000 mensen moeite met lezen en schrijven. De meerderheid is geboren en getogen in Nederland en heeft Nederlands als moedertaal. Speciaal voor deze groep heeft Buurtwerk Alexander het aanbod uitgebreid met nieuwe taalactiviteiten. Binnenkort volgen ook activiteiten gericht op het vergroten van digitale vaardigheden.

Openingstijden
Vanaf woensdag 18 maart is het TaalPunt geopend op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum Oriënt aan de Kobehof 5 en op donderdag van 9.30 tot 11 uur in zorglocatie Laurens Nijeveld aan de GB Shawplaats 100.

Officiële opening
De officiële opening van de TaalPunten is op 18 maart om 10.00 uur in wijkcentrum Oriënt en wordt verricht door Carlo Breikers, directeur van Buurtwerk, en bewoonster Bea van Raemdonck. Zij kampt vanwege haar dyslexie al haar hele leven met taalproblemen. ”Of je nu een opleiding volgt, solliciteert of werkt: goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk. Dat we een informatiepunt krijgen waar mensen terecht kunnen met hun vragen, vind ik een grote vooruitgang.”

Voor vragen: Suzanne Vonk 010 – 455 37 99 of 06 – 12 47 08 40

Geplaatst in Activiteiten, Buurtwerk, Orient. Reacties uitgeschakeld voor Opening TaalPunten Prins Alexander
%d bloggers liken dit: