Vanencompetitiedag weer gezellig als altijd

Meer dan 100 karateka’s van verschillende karatescholen waaronder Sportschool Unity99 en Sportschool Muilwijk uit regio Rotterdam AlexanderPolder organiseren samen een paar keer per jaar de vanencompetitie waarbij alle leden van de clubs in de gelegenheid worden gesteld om een laagdrempelig niveau in competitieverband op de mat te verschijnen, zodat zij hun vaardigheden kunnen meten met hun leeftijdsgenoten.

In 2 onderdelen kunnen de leden zich inschrijven om zo hun broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen om zo hun gewilde vaantjes te verdienen. In het onderdeel kata voert de karateka een schijngevecht uit in een vast patroon. De jury bepaald welke karateka dit het beste doet en zo kunnen zij zich met elkaar meten. In het onderdeel kumite nemen de karateka’s het tegen elkaar op in een gevecht waarbij de deelnemer punten kan scoren met geplaatste stoten of trappen die gecontroleerd uitgevoerd worden.

De vanencompetitie is een groot succes gebleken verteld coach Patrick van Daalen van de plaatselijke sportschool Unity99 waar vele mensen  in alle leeftijden vechtsport beoefenen. De karateka’s kunnen in een gezellige sfeer ervaring opdoen in de vaardigheden die zij opdoen tijdens de trainingen. Deelnemers van de vanencompetitie hebben een goede voorbereiding op komende examens en bovenal maakt op zo’n dag iedereen plezier en niemand gaat met lege handen naar huis aangezien elke deelnemer een persoonlijke score heeft waarmee de vaantjes verdiend worden.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de lessen van Unity99 kijk dan op www.unity99.nl

 

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Sport, Unity99. Reacties staat uit voor Vanencompetitiedag weer gezellig als altijd
%d bloggers liken dit: