Groenonderhoud of kaalslag

Door delen van Rotterdam is een kaalslag door groenonderhoud gaande. Ook in Alexander loopt alles wat groen en plantaardig is kans om een volledige grondige knip en snoeibeurt te krijgen. Of het een deskundige aangestuurde onderhoud betreft wordt door vele stadsbewoners ernstig in twijfel getrokken.
Het heeft er alles van weg dat er mensen op uit worden gestuurd om te snoeien, maar niet precies weten hoe ze dat moeten doen. Het is meerdere bewoners in  Noord, IJsselmonde, Oosterflank en Zevenkamp een doorn in het oog hoe het groenbeheer momenteel ingevuld wordt. Ondanks ogenschijnlijk duidelijke afspraken en overleg over en weer lijkt het er op dat tijdens de uitvoer van het snoeien op sommige plekken iets te voortvarend is gewerkt.

Cineac Noord is al aan het filmen geslagen en diverse betrokken wijkbewoners zijn in actie gekomen.

Er zijn vragen gesteld over deze kaalslag in de raad. Eerdmans doet een oproep aan de stadsbewoners om foto’s en bewijzen te sturen. Via Marjanne Ginneken (@BruisendAlexander) is er een brief uit gegaan naar o.a de  gebiedscommissie. Zij was  aanwezig bij de bespreking in de raad met een aantal andere stadsbewoners. Wij gaan vragen om hoveniers uit de wijk die het tegen lagere kosten beter kunnen doen. Samen met de wijkbewoners. Zoals Karin Padmos in Noord aan de slag is.

Oproep Eerdmans
Heeft u in uw nabijheid ook de gevolgen van de kaalslaggolf ondervonden, stuur dan foto’s van de kale bende, schrijf, teken, reken, tel verdwenen vogelnestjes met broedende vogelparen. Stuur/mail/twitter/zing/bid en werk samen.

Iedereen graag foto`s sturen naar….
Secretariaat:
Joan Putman
tel. 010 – 267 2056
e-mail: jb.putman@rotterdam.nl

Politiek assistent:
Abdel Tahraoui
tel. 06 – 30 45 64 07
e-mail: a.tahraoui@rotterdam.nl

Of ga naar de Facebook pagina van Karin Padmos

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Actueel, alert, Gebiedscommissies, Groen. Reacties staat uit voor Groenonderhoud of kaalslag
%d bloggers liken dit: