Veel kunst op Thorbecke VO

Woensdag 8 april was de presentatie van de havo- en vwo-leerlingen van Thorbecke Prinsenlaan die eindexamen doen in Beeldende Vorming of Dans.
Net als vorige jaren is er samengewerkt met het Nederlands Fotomuseum. De leerlingen lieten zich voor het tijdens het maakproces inspireren door het werk en de fotografen in ROTTERDAM IN THE PICTURE. Ze maakten posters, filmpjes en collages over het uiterlijk en het karakter van de stad. De dansers hebben de energie als uitgangspunt genomen: de dynamiek van het Centraal Station, de vrolijkheid bij een festival, de haast van een ochtendspits, maar ook afscheid nemen en nieuwelingen in de stad. Midden tussen de beelden van de stad Rotterdam werden de bezoekers in een slinger meegenomen op hun reis door Rotterdam.

Aanstaande  woensdag, op 15 april, staan de onderbouwleerlingen paraat in het Isala theater. De leerlingen die Dans, Creative highschool of Omega volgen, hebben een wervelende show gemaakt. Er is veel dans, maar ook een kunstmarkt en een kunstveiling, filmpjes van leerlingen en een modeshow van de ontwerpen van het modeproject. De omega-leerlingen bestieren een fictief reisbureau. Bezoekers kunnen in de foyer de reismarkt bezoeken en later stemmen op de beste reis. Deze avond wordt ook de George Belzerprijs uitgereikt, de prijs voor het beste idee van Thorbecke VO.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Dansen, School. Reacties staat uit voor Veel kunst op Thorbecke VO
%d bloggers liken dit: