Kunstmarkt op de Hesseplaats


Op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 17.00 uur organiseert Kunstkring Prins Alexander een kunstmarkt in het voetgangersgebied van winkelcentrum Hesseplaats.
Een groot aantal kunstenaars presenteert zichzelf en hun werk in een dertigtal kramen. Bij sommige kramen zijn zelfs activiteiten.
Daarnaast zijn ook nog een aantal ‘verwante’ organisaties aanwezig met een eigen kraam;
Stichting ‘De Witte Bollen’
Galerie ‘Thyade’
‘Hottentottentalenten’
‘Makers en Doeners’

De markt is de eerste van een aantal activiteiten waarmee de Kunstkring haar 10 jarig bestaan viert. Onder de deelnemers zijn schilders, tekenaars, keramisten, sieradenmakers, fotografen en beeldhouwers. De werken zijn niet alleen te bekijken maar meestal ook te koop. Er doen ook enkele niet-leden, afkomstig van andere kunstkringen, mee. Om de presentatie van de werken zo goed mogelijk te laten zijn, heeft het bestuur van de kunstkring een kleine prijs uitgeloofd voor de aantrekkelijkste kraam.
Bij goed weer rekent de kunstkring op een groot aantal bezoekers van de markt. Er is niet alleen iets te zien, maar er zijn ook verschillende activiteiten, ook voor kinderen.

10 jaar Kunstkring Prins Alexander
De Kunstkring Prins Alexander telt ongeveer 80 leden en bestaat sinds 2005. Zij heeft tot doel: het stimuleren van lokale initiatieven op het gebied van de beeldende kunst en het betrekken van de lokale beeldende kunstenaars bij het ontwikkelen van initiatieven. Daarbij wil ze aansluiten bij de wensen en behoeften van kunstenaars ten aanzien van beeldende kunstactiviteiten. Daarnaast probeert de Kunstkring onderlinge contacten tussen de beeldende kunstenaars te versterken door bij haar activiteiten een brede groep kunstenaars
(professioneel, semi-professioneel en vrijetijdskunstenaars) te betrekken en te laten participeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: