De Rijpe Rotterdammer Regelt het NU!

Jaarlijks worden meer dan 30.000 ouderen financieel misbruikt. Op 17 juni organiseert Pluspunt een informatieochtend over hoe je financiële uitbuiting onder ouderen kunt voorkomen.
Uit landelijk onderzoek blijkt dat één op de twintig ouderen te maken heeft met ouderenmishandeling. Jaarlijks worden 30.000 ouderen slachtoffer van financiële uitbuiting. Om ouderen voor te lichten over hoe ze dit kunnen voorkomen, organiseert Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, op woensdag 17 juni om 10:00 uur in de Centrale Bibliotheek Rotterdam het evenement ‘De rijpe Rotterdammer regelt het NU!’ Tijdens dit evenement krijgen 60-plussers en hun eventuele kinderen, ouders en mantelzorgers praktische tips om financiële uitbuiting nu en in de toekomst te voorkomen en te bestrijden. Gastvrouw is Oma Greet van de talkshow Havenloods Live. Deelname is gratis.

De inloop begint om 10:00 uur met een kop koffie of thee.
Om 10:15 uur introduceert Oma Greet het onderwerp.
Rond 11:15 uur beginnen de drie infotafelrondes waarbij onder meer een notaris, de projectleider veiligheid en senioren van de politie eenheid Rotterdam, een vertegenwoordiger van de Rabobank vertellen over hoe je een levenstestament afsluit, hoe je het regelt met de bank en wat de politie kan betekenen wanneer financiële uitbuiting wordt vermoed.
Om 12:45 uur is de afsluiting met aansluitend de mogelijkheid om individueel vragen te stellen.
Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, organiseert deze bijeenkomst in opdracht van het team Veilig Thuis van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Jolynn Fortes of Heili Bassa, 010 – 467 17 11 / info@pluspuntrotterdam.nl

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Geld, Senioren. Reacties staat uit voor De Rijpe Rotterdammer Regelt het NU!
%d bloggers liken dit: