Gezondheidsproject bij Thorbecke

De leerlingen uit de eerste klas van Thorbecke Nieuwerkerk schrijven volgende week een advies aan zichzelf over hun voeding, maken voorlichtingsmaterialen, bereiden gezonde snacks en gaan gezamenlijk een gezond ontbijt nuttigen.
Zo worden ze zich bewust van de positieve effecten van een gezonde leefstijl. Gastsprekers van de GGD Holland Midden, Stichting Jij en Buro Puur (eetstoornissen) en van Jeugdwerk Zuidplas (roken en alcohol) geven de leerlingen informatie over gezonde voeding, de gevaren van roken en alcohol en het belang van beweging en ontspanning.

Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf flink bewegen in de gymlessen. Daarnaast krijgen alle leerlingen een yoga- of mindfulnessles in het Yogahuis in de Dorpsstraat in Nieuwerkerk.

Bijzonder is de dinsdagavond in het project. Dan vindt een moeder-dochter-avond plaats over het ontstaan van het zelfbeeld van meisjes. Deze avond wordt door de GGD ingevuld.

Op de donderdagmiddag 25 juni van 14 – 15 uur tenslotte wordt al het gemaakte werk van de leerlingen gepresenteerd aan ouders en andere belangstellenden, waarna de GGD afsluit met een presentatie over gezonde voeding en de rol van ouders/verzorgers.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Gezondheid, School. Reacties staat uit voor Gezondheidsproject bij Thorbecke
%d bloggers liken dit: