Netwerklunch Ons Alexander; € 19 miljoen voor de PrinsAlexander?

Maandag 29 juni is er weer een Ons Alexander Netwerklunch met als thema; 19 miljoen euro voor voor maatschappelijke doelen Prins Alexander beschikbaar ?

Hoe komen vrijwilligers(organisaties) en organisaties die werken met vrijwilligers in Prins Alexander bij 18,8 miljoen Euro. Een berekend bedrag dat beschikbaar is vanuit goede doelen fondsen en daarbij de € 700.000,- die beschikbaar is via de Gebiedscommissie van de Gemeente Rotterdam.
Dit is het centrale thema voor de Netwerklunch van Ons Alexander (voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties) maandag 29 juni.

In Nederland is jaarlijks ongeveer € 200, – gemiddeld per persoon beschikbaar aan financiële middelen in beheer van goede doelen. Dit betekent bij 94.000 inwoners in Prins Alexander x € 200 = € 18.800.000, -. Daarbij is de € 700.000, – waar de Gebiedscommissie van de Gemeente Rotterdam voor het initiëren van participatie initiatieven over beschikt een fractie.
Met de lunch willen we van gedachten wisselen op welke wijze het (georganiseerde) vrijwilligerswerk en de organisaties die werken met vrijwilligers in Prins Alexander doelmatig en efficiënt een beroep kan doen op de beschikbare middelen bij het realiseren van hun maatschappelijke doelen.

De lunch wordt georganiseerd op:
Maandag 29 juni tussen 12.00 – 14.00 uur In het Palet. Huis van de wijk in het Lage Land. Springerstraat 29.
Vanaf 12.00 uur is er inloop met koffie/thee en rond 12.30 uur gaan we aan tafel.
We bieden de beheerders van het Palet de gelegenheid om te vertellen over de ontwikkeling van de voorziening en de activiteiten als ontmoetingsruimte van de wijk het Lage Land.
Rolf de Jong van Ons Alexander zal toelichten welke financiële middelen zoal beschikbaar zijn om vervolgens samen te kijken hoe deze zijn te bereiken om in te zetten voor bewoners van Prins Alexander.
Gezelligheid en informeel contact staat hierbij centraal.

Laat je verrassen. De lunch wordt (voor)bereid door vrijwilligers. Wijkbewoners, die maandelijks een lunchbijeenkomst organiseren voor kwetsbare medebewoners.
Als bijdrage in de kosten voor deze lunch wordt € 7,00 gevraagd. Dit kan tijdens of na de lunch worden voldaan.
Het zou fijn zijn als je vooraf (uiterlijk 26 juni) zou willen aangeven of je aanwezig wilt zijn. Dit is handig voor de voorbereiding en inkoop. Bedankt en tot ziens.

Namens Joop van Wijnbergen jm.vanwijnbergen@rotterdam.nl

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Eten & Drinken, Gemeente. Reacties staat uit voor Netwerklunch Ons Alexander; € 19 miljoen voor de PrinsAlexander?
%d bloggers liken dit: