RET Metro onderhoud – Ommoord eo

Binnenkort worden er ingrijpende werkzaamheden verricht aan het Metro spoor, hieronder de brief die (een aantal) inwoners van Ommoord hebben ontvangen, deze is bedoeld voor in de inwoners van Ommoord, of voor hen die daar doorheen reizen.
Van 11 juli tot en met 2 augustus werken wij aan een grootschalige spoorvernieuwing tussen de metrostations Hesseplaats en De Tochten. Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen, wissels en overwegen aan vervanging toe. Door deze te vervangen zorgen we ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.
Wat gebeurt er precies?
De metrosporen, wissels en overwegen worden vanaf metrostation Hesseplaats tot metrostation De Tochten vervangen, met uitzondering van overweg Rietdekkerweg.
Bij het verwijderen van het spoor worden ook wat kleine delen asbest verwijderd. Omdat de materialen niet bewerkt worden (gebroken, gezaagd of gescheurd), is er voor de omgeving geen risico. Een gecertificeerd asbest saneringsbedrijf zorgt ervoor dat het volgens de wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften gebeurt.

Wanneer wordt er precies gewerkt?

Van zaterdag 11 juli tot en met zondag 2 augustus werken we van 07.00 uur tot 23.00 uur. Indien nodig zal er sporadisch in de nacht doorgewerkt worden tussen 23.00 uur en 07.00 uur.
Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Het vervangen van de metrobaan, maar ook het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluids- en verkeershinder veroorzaken. Daarnaast rijdt er geen metro tussen metrostations Graskruid en Nesselande. Uiteraard doen wij ons best om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

De metro
Tijdens de werkzaamheden kan er geen metro rijden tussen metrostations Graskruid en Nesselande. Metro B rijdt hierdoor niet. Metro A rijdt vaker. Reizigers kunnen tussen metrostations Alexander en Nesselande gebruik maken van Pendelbus 705.
Kijk voor een actueel reisadvies op www.ret.nl/omleidingen.

Verkeer
Op het parkeerterrein aan de Zevenkampse Ring bij station Nieuw Verlaat wordt een bouwterrein ingericht. Hierdoor vervalt tijdelijk een aantal parkeerplaatsen. Daarnaast kunt u als gevolg van de werkzaamheden te maken krijgen met omleidingen. Zie onderstaande plattegrond voor omleidingen bij u in de buurt.
In de laatste week vinden er afrondende werkzaamheden plaats aan de overwegen, die mogelijk enige verkeershinder veroorzaken.

Waar kunt u meer informatie krijgen?
Heeft u behoefte aan meer uitleg over de aanpak van de werkzaamheden en de bereikbaarheid? Wij organiseren op dinsdag 23 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in de Open Hof, Hesseplaats 441 in Rotterdam. U kunt zich hiervoor via e-mail aanmelden via klantenservice@ret.nl met het onderwerp informatiebijeenkomst Ommoord.
Op www.ret.nl/werkzaamheden vindt u actuele informatie en de omleiding plattegrond van Zevenkamp.
U kunt ook telefonisch contact opnemen met de RET klantenservice, tel 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten), bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl

Advertenties
Geplaatst in Actueel, OV, Verkeer. Reacties staat uit voor RET Metro onderhoud – Ommoord eo
%d bloggers liken dit: