Kick-off Campagne het Energielegioen  in Prins Alexander

Op donderdag 8 oktober vindt in Prins Alexander de kick-off plaats van de campagne ‘het Energielegioen’. Deze campagne is in 2014 voor het eerst gelanceerd in Feijenoord in het kader van de armoedebestrijding. Vanwege het succes – 320 adviesgesprekken zijn gevoerd in Feijenoord – is besloten het Energielegioen ook in Prins Alexander op pad te sturen.

Ambassadeurs trekken door de wijken
Bewoners uit de wijken zelf zijn opgeleid tot ambassadeurs om mensen bewuster te maken van hun energieverbruik en besparingstips te geven. Zij zijn het ‘Energielegioen’ dat in Prins Alexander vanaf 8 oktober de wijk intrekt. Het doel is het energieverbruik te verminderen, betalingsachterstanden en afsluitingen te voorkomen.

Unieke samenwerking en doelgroep
Steeds meer wordt verwacht dat maatschappelijke organisaties en bedrijven samenwerken. De samenwerking tussen DOCK en Eneco is in Nederland uniek te noemen. Ook de manier van campagne voeren is vernieuwend. Jeroen Kok van Eneco: ‘Wat deze campagne zo bijzonder maakt, is dat er vooral gefocust wordt op het verbruiksgedrag van bewoners en minder op bijvoorbeeld aanpassingen in de woningen. Leyla Cakir van DOCK: ‘Vaak bereiken campagnes, subsidies of projecten op het gebied van energieverbruik niet de mensen met lage inkomens. Met deze campagne bereiken we deze mensen wel  en de drempel naar een welzijnsorganisatie wordt lager voor bewoners.”

Kick-off
De campagne Energielegioen is een samenwerkingsverband met de gemeente Rotterdam en maakt deel uit van de armoedebestrijdingscampagne Wat scheelt het?. De gebiedscommissievoorzitter Ron Davids zal de kick-off van de campagne Energielegioen verrichten.

Datum: donderdag 8 oktober, 13.00 uur, Youngsters, Ambachtsplein 141
Zelf een afspraak maken voor een energie-advies? Bel dan met DOCK op 06 – 83 39 21 31

Advertenties
Geplaatst in Actueel. Reacties staat uit voor Kick-off Campagne het Energielegioen  in Prins Alexander
%d bloggers liken dit: