Healing Yoga in Zevenkamp

Met veel plezier ben ik in Zevenkamp komen wonen aan het Veluwemeer. In mijn nieuwe woning in Zevenkamp geef ik een tweetal yogalessen. Op woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 (rustige yoga voor stijve lichamen 🙂 ) en op donderdagavond yoga en Mindfulness (samen met mijn man) van 19:30 tot 21:00. Lessen zijn laagdrempelig en kosten 7,50.

Ook is er in het nieuwe jaar een detox gepland van 2 of 5 dagen (2 t/m 6 januari). Om alle kilo’s die er met de feestdagen aan zijn gekomen weer eraf te krijgen! Naast het voordeel van gewichtsverlies is detoxen eigenlijk veel meer dan dat. Het maakt lichaam weer fit en ruimt oude rommel op. Ook helpt het bij het verwezenlijken van goede voornemens. Zie o.a. www.healingyoga.nl voor meer informatie.
Mijn achtergrond
Mijn oma leerde mij op vijftienjarige leeftijd een pranayama (ademhalingsoefening) uit de yogalessen die zij volgde bij Rama Polderman*. “Adem in door je rechter neusgat, hou vast, adem uit door links, adem in door links en hou weer vast”. Mijn oma vertelde me dat het zou helpen bij het concentreren en goed van pas kon komen bij mijn examens. Dat was de start van mijn eerste jaar met maandelijkse yogalessen. * Rama Polderman was één van de eersten die yoga vanuit het oosten naar Nederland bracht

Van mijn 18de tot 20ste ging ik heel regelmatig naar yogalessen en bestudeerde ik het boeddhisme. De combinatie van die twee was ideaal voor mij. De asana’s (houdingen) hielpen mijn lichaam makkelijker in meditatie te kunnen zitten. Ook was ik na een yogales op een zachte manier vermoeid en veel meer aanwezig. Daarna werd ik gevraagd door mijn sportschool of ik Body Balance wilde gaan geven, een les die Tai Chi, Yoga en Pilates combineert. Wauw, wat genoot ik daarvan. Ik vond het geweldig en de deelnemers ook. Maar er kwam abrupt een einde aan.

Ik was 25 toen ik bijna dood ging aan een scheur in mijn aorta. Alles stortte in elkaar, mijn lichaam, mijn geest, mijn toekomst.
Na een maand in diepe slaap in het ziekenhuis mocht ik beetje bij beetje revalideren. Mijn lichaam had ernstige schade opgelopen, ik kreeg een pacemaker, mijn linkerbeen functioneerde nauwelijks en bij alles wat ik deed had ik de hulp van anderen nodig. Langzaam ging ik van rolstoel naar krukken, naar zelfstandig lopen. Mijn geest was positief maar mijn lichaam had het heel zwaar. Ik deed aan Yoga maar dat was thuis en zeer beperkt. Ik probeerde wel lessen te volgen maar dat was vaak confronterend omdat ik een hele les niet vol kon houden. Gelukkig ontdekte ik iets wat mijn gezondheid enorm verbeterde, Reconnective Healing en The Reconnection en maakte hier mijn werk van (zie www.heartandhealing.nl)

Mijn gezondheid ging zo goed vooruit dat ik weer yoga kon gaan doen. Mijn passie voor Yoga laaide weer helemaal op. Het begon met regelmatige lessen in Hatha yoga, Iyengar yoga, Vinyasa yoga en nog veel meer stijlen. Toen kwamen er workshops en vakanties. Uiteindelijk volgde ik opleidingen in Integrale Yoga, Yin Yoga en een algemene Yoga leraren opleiding (RYS, yoga alliance certified). In de Yoga stopt het leren echter nooit. Mijn weg gaat verder en ik blijf me verdiepen in het wonder van ons bestaan.

Advertenties

2 Reacties to “Healing Yoga in Zevenkamp”

 1. Sandra Says:

  Goedemiddag,

  Ik heb belangstelling voor de les van donderdagavond. Heeft u wat meer info over de combinatie Yoga en mindfulness? Hoe groot is de groep en is er nog plek?

  Grtjs,
  Sandra

  Like

  • zevenkamp Says:

   Hallo Sandra, ik denk dat je het beste de link kunt volgen naar haar website…

   Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: