Luister & Fluister. Groots taalevenement dwars door Rotterdam!  

Woensdag 25 november laten welzijnsorganisaties Buurtwerk en Zowel! zien hoe belangrijk het is om elkaar goed te verstaan. Want met taal begrijpen wij elkaar.
Waarom deze actie?
Taalbeheersing is belangrijk om mee te doen in de samenleving. Begrijpen wat de dokter vertelt, weten hoe je beleefd een kopje koffie bestelt, je kind helpen met huiswerk. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Buurtwerk en Zowel! helpen wijkbewoners die moeite hebben met lezen en schrijven, of het Nederlands niet goed beheersen, verder. Mensen die nieuw zijn in Nederland helpen we niet alleen met taal maar ook met het begrijpen van de Nederlandse samenleving.
Met deze grootste taalactie willen we dat laten zien en alle Rotterdammers ervan bewust maken hoe belangrijk het is om elkaar te begrijpen.
Met zo veel mogelijk mensen fluisteren we een zin aan elkaar door. Deze zin wordt geschreven door niemand minder dan de Rotterdamse schrijver Ernest van der Kwast! Laat zien hoe belangrijk jullie taal vinden en doe mee! Bewoners, (sport)verenigingen, groepen, basisscholen vanaf groep 7, organisaties en bedrijven: geef je op als groep of individueel.

Waar gebeurt het allemaal?
Delfshaven op het Grote Visserijplein van 12.00 – 13.00 uur
Kralingen-Crooswijk op het Marnixplein van 13.30 – 14.30 uur
Prins Alexander op het Poolsterplein van 15.00 – 16.00 uur

Aanmelden
Uiterlijk vrijdag 20 november via info@buurtwerk.nl o.v.v. ‘Luister & Fluister’. We horen graag met hoeveel personen je komt (hoe meer hoe beter J ). Vergeet niet om te vermelden op welk plein je aanwezig bent. Bellen mag ook: tel. 010 455 37 99, voor meer informatie: www.buurtwerk.nl/rotterdam/nieuws

Achtergrondinformatie over het evenement

Ook gemeente Rotterdam organiseert een groots taalevenement
Dat taal ‘hot’ is hoeven wij u niet te vertellen. Niet voor niets organiseert de gemeente Rotterdam (een dag voor het Buurtwerk en Zowel! evenement) een groots taalcongres in De Kuip. Rotterdam is één van de eerste gemeenten in Nederland die, op innovatieve wijze, vorm en inhoud geeft aan een nieuw taalbeleid. Duurzaamheid is daarbij belangrijk, zodat mensen hun nieuw opgedane taalkennis vast weten te houden. Taal is een middel om gezonder te leven, minder schulden te maken en volwaardig mee te doen in de samenleving. En een goed taalniveau helpt om werk te vinden en te houden. 

In Rotterdam zijn veel grote en kleine activiteiten gaande met hetzelfde doel: zoveel mogelijk mensen helpen hun taalvaardigheden te verbeteren. Taal is immers ook een middel om beter te integreren en mee te doen in de Rotterdamse samenleving.

De rol van welzijnsorganisaties op het gebied van taal
Bij de welzijnsorganisaties Buurtwerk en Zowel! wordt ook veel aandacht aan taal besteed. Taalbeheersing is belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving. Begrijpen wat de dokter vertelt of weten hoe je beleefd een kopje koffie bestelt, je kind helpen met huiswerk. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Buurtwerk en Zowel! helpen wijkbewoners die moeite hebben met lezen en schrijven, of het Nederlands niet goed beheersen verder. Wij organiseren taaltrainingen en conversatielessen. Mensen die nieuw in Nederland zijn helpen we niet alleen met taal maar ook met het begrijpen van de Nederlandse samenleving. We ondersteunen vrijwilligers die als taalmaatje aan de slag gaan en geven informatie en advies aan mensen die hun taalvaardigheden willen verbeteren.

Met deze grootste taalactie willen we dat laten zien en alle Rotterdammers ervan bewust maken hoe belangrijk het is om elkaar te begrijpen.

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Actueel. Reacties staat uit voor Luister & Fluister. Groots taalevenement dwars door Rotterdam!  
%d bloggers liken dit: