Thorbecke Nieuwerkerk filmt over Kinderrechten

Leerlingen die het Media- en entertainmentprofiel volgen bij Thorbecke Nieuwerkerk, zijn deze week druk in de weer geweest met het maken van een  film. Ze deden dat samen met Lot’s Foundation, en organsiatie die zich bezighoudt met kinderrechten. Op de Internationale dag van de rechten van het kind, 20 november, wordt de film online gezet op Lot’s Channel.
“We hebben eerst les gekregen over hoe je moet interviewen, licht Roxy (13) toe. Dat je iemand goed moet aankijken en ook heel goed moet luisteren naar het antwoord. Bij een kort antwoord kun je bijvoorbeeld doorvragen.  Daarna hebben we allemaal vragen opgeschreven en daar de beste uitgekozen. Via een video-chat heb ik toen de kinderombudsman van België geïnterviewd. Ja, het ging wel goed.”

Lois (12) : “We maken een reportage over vluchtelingen voor Lot’s Channel. We hebben bedacht wat we willen zeggen en willen laten zien. We zijn ook zelf de acteurs. Ik ben de voorzitter van de Tweede Kamer, die Orde, Orde!! roept als iedereen door elkaar gaat roepen in het debat”

Alec (13) vertelt: “Waarom heb je recht op onderwijs? Hoe ouder je wordt, hoe meer vakken je mag laten vallen die je niet leuk vindt. Er zijn altijd wel anderen die dat vak wel leuk vinden. Daarom komt er steeds meer kennis in de samenleving, en die kennis blijft bestaan omdat het overgedragen wordt op de schoolgaande kinderen. Dat heb ik vandaag begrepen. En met die kennis kunnen we bijvoorbeeld fabrieken goed inrichten en er gezond werken. Daarom worden we bijna allemaal oud. Het zijn goeie kinderrechten, vind ik.”

Inge Spaander, coördinator van het Media- en entertainmentprofiel: “Het is een leerzame en supertoffe dag voor de leerlingen. Ze leren veel over kinderrechten, én ze leren in de praktijk hoe een nieuwsitem gemaakt wordt. Bovendien wordt het echt gepubliceerd.”

Op de foto’s : leerlingen filmen debat met I-pad en leerlingen spelen vluchtelingen die de grens over willen. Alec houdt de microfoon vast.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, School. Reacties staat uit voor Thorbecke Nieuwerkerk filmt over Kinderrechten
%d bloggers liken dit: