Geduldige voorbereidingen in de TakaTukaTuin

Groene Vrienden, Beste Mensen, ik las in een nieuwsbrief van Groenmoes een leuk stukje om het nieuwe seizoen mee te beginnen:
GEDULD is een schone zaak als je begin maart bij mooi weer in de moestuin staat. Je popelt om aan het werk te gaan. Maar ’s nachts heeft het nog gevroren, hier en daar liggen nog ontdooiende korsten ijs op het pad in de tuin. Je ziet al wel een hommel, de duiven koeren je tegemoet en de merels hebben van jouw mulchlaag een puinhoop gemaakt op zoek naar lekkers dat eronder verscholen ligt. Kortom, de lente komt er aan.

Ik zie volijverige tuiniers zich in het zweet werken om mest onder te spitten. Hier en daar worden draden gespannen; de spitvork moet kaarsrecht worden of zou het eerste zaad al de grond in gaan…?

Tuinman/-vrouw: beheers je en ga binnen aan de slag. Daar kun je nog genoeg zaaien in schaaltjes, bakjes, bekertjes en kistjes. Blader eens in de Zaai agenda en kijk eens in de periode februari/maart naar de smalle kolom. Hoe vaak zie je het woord ‘volle grond’ er staan zonder dat er warm of koud glas aan vooraf is gegaan? Veel verder dan ui en sjalot zul je niet komen. Er staat wel ergens spinazie vermeld en ook doperwt, peul en tuinboon, maar dan heb je het wel gehad. En om je nog beter voor te bereiden lees je ook welke rassen in deze periode het meest geschikt zijn. Maar als het koud en nat is oefen dan in geduld en wacht.

Waar bestaat de voorbereiding dan wel uit als de zon schijnt en het al (een beetje) warm aanvoelt?…

En daar Pik ik het weer op want ik begin er wel een beetje ongeduldig van te worden ha ha.
Komende donderdag gaan we weer voor het eerst de Taka Tuka Tuin in. Dan gaan we samen kijken wat we de komende weken gaan doen en kijken we wie, wat leuk vindt om te doen. We kunnen het gereedschap slijpen, de kas klaar maken om voor te zaaien en alvast de bedden een klein beetje opschudden.
Daarnaast is het leuk om weer samen te zijn en te kijken welk zaai plan er ligt.
Douwe en Peter zijn hier mee bezig en donderdag krijgen we daar meer zicht op.
Dus geduldige, maar ook zeker ongeduldige vingers zijn van hartstikke welkom komende donderdag.
We spreken om 9:30 uur af in de Taka Tuka Tuin, enne, Groene Vingers kan je kweken!
Tot snel! Groet, Frenk Walkenbach, Wollefoppengroen & co 06 – 3943 6150

Advertenties

Eén reactie to “Geduldige voorbereidingen in de TakaTukaTuin”

  1. Frenk Says:

    En IEDEREEN is welkom, want de tuin is van de wijk! Tot morgen 🙂
    Frenk

    Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: