Nieuwjaarsfeest Nowruz/Newroz in Huis van de Wijk Gerard Goosenflat

Op 18 maart 2016 van 19.00 tot 21.00 uur vieren we in het Huis van de Wijk Gerard Goosenflat (Thomas Mannplaats 150) Perzich&Koerdisch nieuwjaars- en voorjaarsfeest Nowruz/Newroz.
Nowruz/Newroz is een culturele en traditionele feestdag in het Midden-Oosten die sinds 2009 vermeld is op de lijst van meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid.

Dit feest willen we dit jaar voor het eerst in Ommoord samen met de wijkbewoners vieren. Daarom gaan we op deze avond genieten van lekkere zoetigheid uit Iran, Irak en Turkije onder het genoot van muziek en dans. Er is een traditionele en decoratieve “Haft Sin” tafel (Zeven S’en). Volgens de traditie komen er zeven voorwerpen op de tafel staan die in het Farsi met de letter “s” beginnen. Tevens zijn er meer symbolische elementen te vinden op deze tafel met diverse betekenissen. Ook hebben we deze avond een leuke activiteit voor kinderen.

Entree kost €1 (exclusief drank) en alle wijkbewoners zijn van harte welkom met al hun familieleden.

U kunt zich aanmelden via tel: 010-2511773 en/of e-mail: yildiz.akturan@buurtwerk.nl.

Voor uw vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Yildiz Akturan: 06-43941836.

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Actueel, Buurtwerk, Feestdagen. Reacties staat uit voor Nieuwjaarsfeest Nowruz/Newroz in Huis van de Wijk Gerard Goosenflat
%d bloggers liken dit: