Unity99 Rotterdam zorgt voor sensatie tijdens NK karate

Op zondag 10 april werd in Hardewijk het NK karate georganiseerd. In de ochtend werd er voor de individuele titel bij de senioren gestreden en in de middag kwamen de clubs in teamverband uit.
Sensatie.
Wouter Deijl won zijn 4de nationale titel bij de senioren in het onderdeel kata en onderstreepte hiermee nog eens waarom hij is geselecteerd voor het EK over 6 weken in Monpelier.

Nick Gerrese presteerde weer optimaal zondag door voor de 3de keer op rij de titel te winnen in de -67kg klasse. Een mooie prestatie van de 21 jarige Rotterdammer.

De grootste sensatie van de dag heet Bryan Lusse. De 17 jarige Lusse maakte zijn debut bij de senioren in de klasse -75kg en wilde vooral weerstand bieden bij de senioren, maar Lusse bleek in bloedvorm! Hij straalde zoveel zelfvertrouwen uit dat hij met overmacht in de kwalificatiereeks zijn tegenstanders versloeg. Het hoogtepunt was dan wel de 8-0 overwinning op de routenier Lorenzo manhoef die over 6 weken ook Nederland zal vertegenwoordigen op het EK senioren. Bryan lusse die eerder dit jaar al 5de werd op het WK junioren is hiermee definitief doorgebroken en een mooi visite kaartje afgegeven. Nog nooit eerder had Nederland een 17 jarige Nederlands kampioen in de klasse -75kg.

Nick Gerrese plaatst zich voor de 3de achter een volgende keer voor de finale bij de senioren. 2 x eerder wist hij de titel te winnen!!!

“Meester” Oniell Zuiverloon heet in de klasse -67kg brons gewonnen en heeft hiermee getekend voor een heuse come Back na een lange periode van blessures!

NK karate teams:

Bij de team wedstrijden zette het team van coach Patrick van Daalen zijn  zegereeks voort. Met als absoluut hoogtepunt een ware Unity finale in de cadetten jongen categorie. Nog nooit eerder lukte het om 2 teams van de zelde club in de finale
In de cadetten jongens klasse overheerste we zelfs zoveel dat onze beide teams zich plaatste voor de finale. In de finale versloeg het eerste team met River Luns, Cristin Willens en Martijn Bouma ons 2de team met: Rayjean Janssen, Crys Varela en Jamahl.
Ook bij de meisjes teams stonden 2 teams van onze club op het podium. Het eerste team met Chimene Goeptar, Lotte Abbema en Susan Dekker won de Nationale titel en jet 2de team wist beslag te leggen op brons.
Het junioren team met onze kersverse Nederlands kampioen -75kg senioren Bryan Lusse als captain wist beslag te leggen op jet brons. Damany Vreugd en Cikey Janssen maakte het team compleet.

Advertenties
Geplaatst in Nieuws, Sport, Unity99. Reacties staat uit voor Unity99 Rotterdam zorgt voor sensatie tijdens NK karate
%d bloggers liken dit: