Auto-inbreker aangehouden in Zevenkamp, was u ook slachtoffer?

In de vroege ochtend van donderdag 14 april kregen collega’s een melding van een inbraak heterdaad in een auto.
Een oplettende getuige die op het Ernest Claespad zijn hond uit liet hoorde vanaf het parkeerterrein glasgerinkel. Kort hierna zag hij een man weglopen met een grote tas en zag hij dat er was ingebroken in een personenauto. Direct belde hij met 112 en meerdere eenheden snelden naar de locatie van de inbraak om te gaan zoeken naar de verdachte.

Na een zoektocht door de wijk, waar ook een eenheid van de hondenbrigade bij assisteerde, zagen collega’s de verdachte zitten bij de Metrohalte Nieuw-Verlaat.

De verdachte die twee grote tassen in zijn bezit had werd aangehouden en zijn tassen werden onderzocht. In de tassen troffen de collega’s meerdere navigatiesystemen, autoradio’s en geluidsapparatuur aan. Deze spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook bleek tijdens de aanhouding van de verdachte dat hij nog gesignaleerd stond in verband met een gevangenisstraf van 34 dagen welke hij nog diende uit te zitten.

De verdachte is ingesloten op het politiebureau en zal de komende tijd nog vastzitten.

Recherche zoekt benadeelden
De collega’s van de recherche zijn nu druk bezig om duidelijk te krijgen in hoeveel auto’s de verdachte heeft ingebroken en waar alle andere “mogelijk” van diefstal afkomstige goederen vandaan komen. Het is hen gelukkig al gelukt om een aantal goederen terug bij een eigenaar en een aangifte te brengen, maar helaas nog niet van alles.

Onze vraag aan u is dan ook:
Bent u woonachtig in de wijken Zevenkamp of Ommoord en is er in uw auto, in de nacht van woensdag 13 april op donderdag 14 april, ingebroken en heeft u dit nog niet gemeld aan de politie, dit dan alsnog te doen.
U kunt dit melden aan de politie via het telefoonnummer 0900-8844.
Artikel op Facebook bij RNMOost: https://www.facebook.com/PolitieRijnmondOost/?fref=nf

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Nieuws, Omgeving, Politie. Reacties staat uit voor Auto-inbreker aangehouden in Zevenkamp, was u ook slachtoffer?
%d bloggers liken dit: