Werkzaamheden metrosporen Prinsenlaan – Oosterflank

Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen en wissels bij u in de buurt aan vervanging toe. In april, mei, augustus en november van dit jaar werken we aan de vernieuwing van de metrosporen en wisselcomplexen op verschillende locaties op het traject Graskruid – Schenkel.
Door de sporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?
In april en mei worden de metrosporen tussen de metrostations Oosterflank en Prinsenlaan vernieuwd. Daarnaast wordt het beton- en wegdek van de overweg Grote Beer hersteld. De werkzaamheden vinden plaats in het weekend van 30 april / 1 mei en het weekend van 7 / 8 mei. Er wordt gewerkt van zaterdag 01.00 uur tot maandag 05.00 uur.
Vanaf donderdag 21 april kunt u al iets merken van de werkzaamheden. Dan vinden er in doordeweekse nachten voorbereidende freeswerkzaamheden plaats op de overweg Grote Beer. Tevens worden er tussen 23.00 uur en 07.00 uur bouwmaterialen aangevoerd per spoor.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Het vervangen van de metrobaan, maar ook het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluids- en verkeershinder veroorzaken. Daarnaast hebben de werkzaamheden gevolgen voor het openbaar vervoer en krijgt het verkeer te maken met omleidingen.
Om de overlast voor zowel reizigers als omwonenden te beperken voeren we de werkzaamheden uit in de mei, zomer- en herfstvakantie. Om de periode van de werkzaamheden binnen deze vakanties te kunnen houden wordt er veelal 24 uur per dag gewerkt.

Verkeer
Van zaterdag 01.00 uur tot maandag 05.00 uur is in beide weekenden de overweg Grote Beer afgesloten voor verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het overpad ten noorden van metrostation Oosterflank.

Metro
In de weekenden van zaterdag 30 april en zondag 1 mei en van zaterdag 7 en zondag 8 mei;
· Metro A rijdt niet tussen Graskruid en Capelsebrug v.v. en bij Romeynshof rijdt metro A in beide richtingen over 1 spoor.
· Metro B rijdt bij metrostations Prinsenlaan, Oosterflank en Alexander in beide richtingen over 1 spoor.
· Metro’s A, B en C rijden volgens de zondag dienstregeling ieder kwartier.
Houd rekening met overstappen en extra reistijd. Kijk voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies op www.ret.nl/omleidingen.

Waar kunt u meer informatie krijgen?
Op www.ret.nl/werkzaamheden vindt u actuele informatie. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de RET klantenservice, tel 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten), bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl.

Advertenties
Geplaatst in alert, Buurt, Nesselande, Ommoord, OV, Verkeer. Reacties staat uit voor Werkzaamheden metrosporen Prinsenlaan – Oosterflank
%d bloggers liken dit: