Gezocht: Vrijwilligers Huisbezoeken

Buurtwerk heeft een goede start gemaakt met het afleggen van de huisbezoeken aan 75+sers. In 3 maanden tijd hebben zich ruim 80(!) vrijwilligers aangemeld die getraind zijn en hun 1e huisbezoeken hebben afgelegd.
Bijzondere gesprekken zijn gevoerd, mooie ervaringen gedeeld en – het belangrijkste van alles – signalen van eenzame en/of hulpbehoevende ouderen zijn in beeld gebracht.

“Wat een geweldig project om aan mee te werken. Ik merk dat de mensen het echt heel fijn vinden dat ik langskom. De bezoeken zijn zo waardevol.” aldus Margot die vanochtend op de vrijwilligersinloop in Huis van de Wijk De Kristal was.

Wilt u ook meewerken aan dit bijzondere project waarbij alle mensen van 75 jaar en ouder, die daar prijs op stellen, een huisbezoek ontvangen? Heel graag! Kunt u goed luisteren en zaken waarnemen, dan is het zeker wat voor u. Stuur een e-mail naar huisbezoeken@buurtwerk.nl of bel met 010-4553799 en vraag naar Ieke Wichers.

Wat is het Project Huisbezoeken?
Meer dan de helft van de Rotterdamse ouderen voelt zich eenzaam en een kwart heeft zelfs niemand om op terug te vallen. De gemeenteRotterdam onderneemt diverse acties. Een van die acties is het bezoeken van ouderen van 75 jaar en ouder. In Prins Alexander organiseren Buurtwerk & Dock deze bezoeken. Meer informatie over de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam is te vinden op www.rotterdam.nl/iklaatjenietalleen

Er zijn inmiddels al ruim 80 huisbezoekers actief; doet u ook mee?

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Senioren, Vrijwilligers. Reacties staat uit voor Gezocht: Vrijwilligers Huisbezoeken
%d bloggers liken dit: