Buitengewone Kunstexpositie in De Kristal

In de Kristal is tot 31 juli een expressieve schilderijen expositie te bezichtigen. De kunstenaars Kevin, Cees, Raoul, Bregje en Tis zijn mensen met een verstandelijke beperking en schilderen en overgave de meest kleurrijke schilderijen.
Elke dinsdagavond van zeven tot negen uur komen ze, onder leiding van Aad en Jannie Smit, in het Huis van de Wijk De Kristal en schilderen de meest uiteenlopende onderwerpen.
Zoals de voorgaande jaren stelt Buurtwerk een ruimte in De Kristal beschikbaar om te exposeren.
De inspiratie doen de kunstenaars op van de dingen om hen heen. Als de inspiratie even weg is vraagt Aad, “Wat heb je vandaag gedaan?” en dan komen er de meest verrassende onderwerpen naar voren.
De schilders hebben elk hun eigen specialiteit: zo vertelt Kevin hele verhalen in zijn tekeningen, Cees heeft meer met bloemen, Raoul is de architect van het stel en tekent heel graag gebouwen, Bregje schildert alles wat ze om zich heen ziet en Tis heeft een voorkeur voor Afrikaanse dieren.
Maar allemaal hebben ze een voorliefde voor felle kleuren, alle tekeningen zijn direct, emotioneel en indringend.
De tentoonstelling is te zien op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in De Kristal meer info: tineke.vandenberg@buurtwerk.nl tel 010 2862760

 

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Kunst, Nesselande. Reacties staat uit voor Buitengewone Kunstexpositie in De Kristal
%d bloggers liken dit: