Werkzaamheden Verkeerslichteninstallaties Hoofdweg en Capelseweg

Vanaf 4 juli t/m 28 augustus 2016 worden de verkeerslichtinstallaties op de Hoofdweg en Capelseweg vernieuwd.
In de maanden juli en augustus werken de gemeenten Capelle aan den IJssel en Rotterdam gezamenlijke aan de verkeersregelinstallaties (VRI) op en rond de kruising van de Hoofdweg en de Capelseweg. Ook de verkeerslichten bij de op- en afritten naar de snelweg A20 worden vervangen. Daarnaast zal het wegdek van nieuwe asfaltlagen worden voorzien. Vanaf 4 juli 2016 vernieuwt Capelle aan den IJssel in samenwerking met gemeente Rotterdam de verkeersregelinstallaties (VRI) in de omgeving van de kruising Hoofdweg-Capelseweg.
Er wordt 5 dagen per week 24 uur per dag gewerkt. In de weekenden vinden geen werkzaamheden plaats met uitzondering in het weekend van 23 en 24 juli, hierin wordt ook 24 uur per dag gewerkt. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 28 augustus 2016. In de flyer van juli 2016 leest u meer over de werkzaamheden.

Werkgebied
Er wordt gewerkt aan de volgende VRI’s:
-Kruising 1; Hoofdweg / Burgemeester van Dijklaan (4 juli t/m 18 juli)
– Kruising 2; Hoofdweg / Capelseweg (18 juli t/m 8 augustus)
– Kruising 3; Capelseweg / George Hintzenweg / Lylantsebaan (8 augustus t/m 28 augustus)
– Kruising 4; Capelseweg / op- en afritten A20 (8 augustus t/m 28 augustus).
Ook zijn er werkzaamheden voor enkele aanpassingen aan het fietspad Lylantsebaan  (4 juli t/m 15 juli).
Het verwijderen van het oude asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt vind plaats in de avonden en nachten: 20.00 uur tot 6.00 uur. Het vervangen van de VRI’s vindt plaats op de dag van 6.00 uur tot 20.00 uur.

Fasering
Kruising 1 en 2
Hoofdweg – Burgemeester van Dijklaan en Hoofdweg – Capelseweg (4 juli t/m 8 augustus)
• Fase 1 (blauw)
Treffen van verkeersmaatregelen Hoofdweg – Burgemeester van Dijklaan.
• Fase 1a (blauw) Aanleg fietspad en rijbaanverbreding tussen de Hoofdweg – Burgemeester van Dijklaan (ter hoogte van de McDonalds en de Shellpomp) en het fietspad aan de Lylantsebaan.
In deze periode is er een rijbaanversmalling en staan er tijdelijke verkeerslichten.
Ook het Baanfietspad is in deze periode afgesloten voor werkzaamheden ter hoogte van de Lylantsebaan. Fietsers worden omgeleid.
• Fase 2  (rood) Vervangen VRI’s tussen 6.00 uur en 20.00 uur. Overdag zijn de kruisingen toegankelijk, er zijn er wel rijbaanversmallingen.
• Fase 3 (geel) Vervangen asfaltlagen tussen 20.00 – 6.00 uur. Wegvakken afgesloten voor het verkeer, behoudens voor hulpdiensten. Met borden staat aangegeven hoe u het beste kunt rijden.

Kruising 2 en 3 
Capelseweg – George Hintzenweg – Lylantsebaan en Capelseweg – op- en afritten A20 (8 augustus t/m 28 augustus)
• Fase 4 (groen) 
 Vervangen VRI’s tussen 6.00 uur en 20.00 uur. Overdag zijn de kruisingen toegankelijk, er zijn er wel rijbaanversmallingen.
• Fase 5 (groen) Vervangen asfaltlagen tussen 20.00 – 6.00uur. Wegvakken afgesloten voor het verkeer, behoudens voor hulpdiensten. Met borden staat aangegeven hoe u het beste kunt rijden.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden blijven de kruispunten en de op- en afritten van de A20 blijven bereikbaar vanuit alle richtingen. Ook het Hoofdweggebied vak A en Alexandrium blijft bereikbaar. Houd u wel rekening met vertraging, want in deze periode zijn er minder rijstroken op de dag beschikbaar. In de avonden en nachten wordt het verkeer omgeleid tussen 20.00 uur – 6.00 uur. (link omleidingskaartjes) Om de werkzaamheden uit te kunnen zijn er tijdelijk minder rijstroken beschikbaar en worden er tijdelijke verkeerslichtinstallaties gebruikt. Verkeersdeelnemers worden voorafgaand aan en tijdens het werk geïnformeerd via grote tekstborden.

Overlast
Helaas is niet te voorkomen dat u (geluids-)overlast ondervindt van deze werkzaamheden. Wij doen er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.
Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval is het mogelijk dat de werkzaamheden langer duren.

Meer informatie over de werkzaamheden is ook te vinden op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel www.capelle.nl/hoofdweg.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Nieuws, Veiligheid, Verkeer. Reacties staat uit voor Werkzaamheden Verkeerslichteninstallaties Hoofdweg en Capelseweg
%d bloggers liken dit: