Aanleg nieuwe Hoogspanningsverbinding

Het viel niet alleen mij, maar velen met mij op dat er al enige tijd werkzaamheden rond het oude HION complex plaatsvonden, ik heb intussen een antwoord ontvangen;
Het betreft hier werkzaamheden voor de hoogspanningsverbinding tussen Marconistraat, Ommoord en Krimpen aan den IJssel (MOK).
Er schijnt in de directe omgeving een brief verspreid te zijn door de BAM, mijn contact had deze brief helaas niet, maar onderstaande info stond daar wel in.

BAM zou in mei beginnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een ondergrondse boring onder de Rijksweg A20.
De boring is gelegen vanaf het beginpunt aan het Weidezoompad ten zuiden van de A20, tot aan het eindpunt ter hoogte van de berm van de A20 noordzijde.
Om het eindpunt te kunnen bereiken dient er op het voormalige sportterrein ‘de Nieuwe Meer’ een tijdelijke bouwplaats te worden ingericht.
De planning van de boring is moeilijk exact aan te geven vanwege onzekerheden in de bodem.

Het inrichten van het bouwterrein ‘de Nieuwe Meer’ zou begin mei zijn.
Werkzaamheden: mantelbuizen aan elkaar lassen op het terrein parallel aan de Rijksweg A20. Gedeelte open ontgraving (parallel aan de A20) maken om de aansluiting richting de Capelseweg te kunnen maken. Pilotboring. Vergroten van het boorgat, intrekken van de streng mantelbuizen.
Nadat de kabel in de boring onder de A20 en in de open ontgraving is aangebracht, zal de omgeving worden hersteld. Naar verwachting zal dit medio juli gereed zijn.

Overlast
Transport voorafgaand, tijdens en na de werkzaamheden (vanaf de Zevenkampse ring, door de Grote Wielen, richting het sportterrein).

Geluidsoverlast
Bij het begin- en het eindpunt van de boring komt een installatie voor bentoniet (een soort klei dat de boorgang moet afdichten) te staan. Deze installatie zal gedurende de boring permanent geluid produceren.

Vragen en meldingen tijdens de uitvoering
Heeft u een vraag, melding of klacht over of tijdens de werkzaamheden? Dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres. Het projectteam neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op: 06 – 27 253 380  (24 uur per dag bereikbaar) of via de email infoMOK@mail.bamplaza.com
Vragen over de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding?
Kijk dan op www.tennet.eu of neem contact op met TenneT op 0800 – 83 66 388 of via de email TenneTCCC@tennet.eu

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Werk. Reacties staat uit voor Aanleg nieuwe Hoogspanningsverbinding
%d bloggers liken dit: