Alzheimer Café – Hoe houd ik het vol?

Op maandag 29 augustus bent u weer van harte welkom bij het Alzheimercafé Alexander in De Prinsenwiek (Prinsenlaan 101). Dit keer is het thema “hoe houd ik het vol’.
We bespreken welke mogelijkheden er zijn in de thuissituatie voor mensen met dementie op het gebied van dagbesteding. Projecten zoals dagbesteding op maat, het aanbod van huizen van de wijk en de dagbehandeling zullen aan de orde komen. De meeste mensen met dementie willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Tegelijkertijd vraagt dit gaandeweg het ziekteproces heel wat energie van de mantelzorger(s). Een zinvolle dagbesteding kan hierin een belangrijke rol spelen omdat het mogelijk maakt dat het thuis langer goed blijft gaan. De mantelzorger wordt ontlast en degene met dementie heeft ook een plezierige invulling van de dag.

Gastsprekers op deze avond zijn Hetty Buijs, teamleider bij De Hofstee. De twee andere sprekers zijn Margit Kleiker en Lydia Molenaar, beiden betrokken bij de coördinatie van het welzijn in de regio Alexander en verbonden aan projecten zoals het Huis van de Wijk en Dagbesteding op maat.

Het Alzheimer café is een ontmoetingsplek voor iedereen die interesse heeft in dementie. U kunt informatie krijgen, lotgenoten ontmoeten en ervaringen delen en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.
De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. U bent van harte welkom, vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis. Het Alzheimer café Alexander is iedere laatste maandag van de maand en wisselt per maand van locatie. In de even maanden is het in de Prinsenwiek en in de oneven maanden in de Burcht.

 

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Gezondheid. Reacties staat uit voor Alzheimer Café – Hoe houd ik het vol?
%d bloggers liken dit: