Centraal vuurwerk in Prins Alexander?

De gebiedscommissie bekijkt de mogelijkheid van een centraal vuurwerk met Oud en Nieuw in Prins Alexander.
De mening van bewoners en betrokkenen weegt zwaar voor de gebiedscommissie.
Voordat zij een besluit neemt, hoort zij graag uw mening.
Daarom is er een online-enquête (zie verderop), waaraan mensen tot 9 september kunnen deelnemen.
De discussie over consumentenvuurwerk met Oud en Nieuw laait steeds weer op. Ook de gebiedscommissie Prins Alexander denkt hier over na. Vooral de kracht van het (illegale) vuurwerk en de daarmee gepaard gaande letsels zijn voor de commissie punt van aandacht.

Centraal vuurwerk Prinsenpark
De gebiedscommissie bekijkt de mogelijkheid van een centraal vuurwerk met Oud en Nieuw in Prins Alexander. Bewoners kunnen dan gezamenlijk het nieuwe jaar inluiden. Het Prinsenpark is hiervoor een geschikte locatie. Als in het park een centraal vuurwerk komt, wordt de wijk Prinsenland als vuurwerkvrij gebied aangewezen om zo veel mogelijk mensen naar deze centrale locatie te trekken. In dat geval mag in het gebied tussen de Prinsenlaan, de metrobaan, de Kralingseweg en de A16 geen vuurwerk afgestoken worden.

Geef uw mening
De mening van bewoners en betrokkenen weegt zwaar voor de gebiedscommissie. Voordat zij een besluit neemt over een centraal vuurwerk en een vuurwerkvrij gebied hoort zij graag uw mening. Vindt u het een goed idee om een centraal vuurwerk te organiseren en Prinsenland aan te wijzen als vuurwerkvrij gebied? Of bent u juist tegen een centraal vuurwerk? Vul dan nu de korte Enquête in.

U kunt uw mening geven via tot vrijdag 9 september 2016.

Vergadering gebiedscommissie
De gebiedscommissie bespreekt het onderwerp en de uitkomsten van deze raadpleging in devergadering van donderdag 22 september 2016.
Deze vergadering vindt plaats in de Open Hof (Hesseplaats 221, 3069 EA Rotterdam) en begint om 20.00 uur.

Zie ook rotterdam.nl/centraalvuurwerkinprinsalexander en/of het artikel op www.facebook.com/gebiedscommissieprinsalexander.

Advertenties

Eén reactie to “Centraal vuurwerk in Prins Alexander?”

  1. Hans van vriesland Says:

    Dit is wel erg betuttelend en hoeveel politie heeft u hiervoor ingeschaald om het vuurwerk verbod te controleren. Maar het is moeilijk om nuttige onderwerpen te bedenken.

    Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: