Comenius College reikt Anglia-certificaten uit aan 65 mavoleerlingen

Maar liefst 65 leerlingen uit mavo-2 ontvingen donderdagavond 29 september hun Anglia-certificaat op het Comenius College. Ze kunnen al Engels lezen, schrijven en luisteren op het niveau van een vierdeklasser! Dat bevestigt de officiële Anglia-instantie uit Engeland die de examens van de leerlingen heeft nagekeken. De school complimenteert de leerlingen die zich hiervoor extra hebben ingespannen!
Samen met ouders, broers en zussen, vrienden en soms grootouders kwamen de leerlingen van de Comeniusvestigingen in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam donderdagavond naar de feestelijke uitreiking aan de Lijstersingel in Capelle. Hun eigen docent Engels reikte hun het certificaat uit, waarna ze met elkaar ze op de foto gingen.
Chris, een leerling uit Nieuwerkerk, vond het leuk om Anglia-Engels te volgen en het certificaat te halen. ‘Daarmee kun je een betere baan krijgen’, weet hij.

Talenten ontwikkelen
Twee leerlingen van Comenius werden extra in het zonnetje gezet, omdat ze op eigen kracht, gecoacht door de docent, een hoger niveau bereikten. Beau uit mavo-4 van de vestiging Krimpen beheerst nu Engels op het niveau Proficient, wat gelijk staat aan eind atheneum-6, en Ilana uit mavo-4 van de vestiging Nieuwerkerk sleepte het Advanced-diploma in de wacht, op het niveau van eind havo-5. Beau en Ilana kregen een apart applaus van de aanwezigen.

Pilot in Krimpen
Het Comenius College begon twee jaar geleden met het aanbod van Versterkt Engels op de vestiging Krimpen. Daarvan maakten toen vijf meiden gebruik, onder wie Beau. Nu wordt Anglia aangeboden op alle mavo-vestigingen van Comenius, dus in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam. Zo wil het Comenius College talenten van leerlingen ontwikkelen. Niet voor niets is het motto van de school ‘Hoe ver kun jij komen?’
Meer informatie op www.comenius.nl

Advertenties
Geplaatst in Actueel, School. Reacties staat uit voor Comenius College reikt Anglia-certificaten uit aan 65 mavoleerlingen
%d bloggers liken dit: