U kunt weer gratis Strooizout halen

De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de gladheid bestrijding in de stad en zet zich in om gladheid zoveel mogelijk te voorkomen.
Bewoners en ondernemers kunnen gratis strooizout halen op 14 locaties in de stad en leveren zo zelf een actieve bijdrage aan de bestrijding van gladheid. Bij gladheid door bijvoorbeeld opvriezende wegdelen, sneeuw en ijzel zorgt de gemeente door inzet van strooiwagens en sneeuwschuivers dat de doorgaande wegen en fietspaden begaanbaar blijven.
U kunt een melding maken van gladheid via concern.ir.rotterdam.nl/pkr-formulier/internet/type/vuil. Kies de categorie ‘weg’ en het onderwerp ‘gladheid’.

Strooiroute
In een grote stad als Rotterdam is het onmogelijk om gelijktijdig elke straat en elk voetpad te bestrooien. Bij plotseling opkomende gladheid worden prioriteiten gesteld. Wanneer de hoofdwegen (dat zijn de wegen die op de kaart staan) gestrooid en weer begaanbaar zijn, wordt er alles aan gedaan om knelpunten op de overige wegen op te lossen. Bij publieke voorzieningen zoals bejaardenhuizen en winkelcentra wordt handmatig gestrooid.
Op de kaart ziet u onder het kopje ‘verkeer en vervoer’ de strooiroutes die de wagens rijden. U kunt hierbij een keuze maken tussen hoofdroutes en fietsroutes.

Afhaalpunten voor gratis strooizout
Het is belangrijk dat u ook uw steentje bijdraagt om de stoep voor uw eigen huis zoveel mogelijk begaanbaar te houden. Daarom stelt de gemeente (indien voorradig) op 14 afhaallocaties vanaf heden gratis strooizout beschikbaar aan de inwoners van Rotterdam.

Ik verklap hier alvast dat wij dat kunnen halen bij Prins Alexander Milieupark Nikkelstraat 131b, di t/m za 9.00 – 17.15 uur op maandag gesloten.
Haal het strooizout wel op tijd in huis zodat u bij gladheid meteen kunt strooien. Download de Strooi-instructie (pdf).

 

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Gemeente, Veiligheid, Verkeer. Reacties staat uit voor U kunt weer gratis Strooizout halen
%d bloggers liken dit: