Comenius Rotterdam nu een officiële Excelsiorschool

Comenius College Rotterdam is een officiële Excelsiorschool. Daarvoor ondertekenden Excelsior4All, de maatschappelijke stichting van Excelsior Rotterdam, en Comenius Rotterdam op dinsdag 15 november een samenwerkingsovereenkomst.
De nieuwe status betekent voor de school dat soms echte trainers van Excelsior Rotterdam gymles geven. Ook kan er voor sportdagen en vergaderingen gebruikgemaakt worden van het sportcomplex van Excelsior, stadion Woudestein aan de Honingerdijk. Verder hebben leerlingen meer kans om hun voetbaltalent te ontwikkelen. Ook kan een Excelsiorspeler de schoolsportdag opluisteren.
De tegenprestatie is dat de school ruimte biedt aan Excelsior voor promotie van de club, bijvoorbeeld in de vorm van flyers, posters en nieuwsberichten.

Voordeel voor talentontwikkeling van sportieve leerlingen
Comenius Rotterdam is een kleine school met ruim 300 leerlingen, waar leerlingzorg, aandacht voor elkaar en ontwikkelen van talenten centraal staan. Leerlingen van de school kunnen kiezen uit vier  profielen, te weten: Pre-havo, M-Tech+, Sportfocus en International Business School.
Mark Weel, de gymleraar die het profiel Sportfocus coördineert, vertelt: ‘Met name voor onze Sportfocusleerlingen zien we voordelen in de samenwerking, want Excelsior wil optimaal gebruikmaken van talenten van spelers en probeert deze verder te ontwikkelen. Daarvoor moeten die spelers een heleboel doen – en ook laten. Leerlingen kunnen er hun voordeel mee doen als ze zich ervan bewust worden wát die spelers ervoor moeten en willen doen en laten. Daarnaast is de ervaring om een keer op het veld te staan in het stadion en daar een sportactiviteit te doen, iets om nooit te vergeten. Tot slot is het natuurlijk fantastisch om een keer – gratis – een echte eredivisiewedstrijd bij te mogen wonen met je vader of moeder en een kijkje achter de schermen te nemen in een professioneel stadion. Leerlingen zien in zo’n stadion meerdere mensen aan het werk en krijgen zo een indruk dat voetbal meer is dan alleen maar een beetje tegen een bal aan schieten. Er zit een hele organisatie omheen. Net als op school!’

Maatschappelijk betrokken voetbalclub
Excelsior is een voetbalorganisatie, die met een jong, dynamisch en maatschappelijk betrokken karakter een meerwaarde wil zijn voor de lokale samenleving en daarbij vooral wil bijdragen aan ontwikkelingen op sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch vlak. Dat doet met name de stichting Excelsior4All, het maatschappelijke hart van de club. De sociaal-maatschappelijke activiteiten zijn vooral geconcentreerd in Kralingen Crooswijk, Rotterdam-Noord, Prins Alexander en Hillegersberg-Schiebroek.
Er zijn al zo’n twintig Excelsior-basisscholen. Tot de Excelsiorscholen in het voortgezet onderwijs behoort ook het Comenius Beroepsonderwijs in Capelle aan den IJssel, een andere vestiging van het Comenius College.
Meer informatie: www.comenius.nl en http://sbvexcelsior.nl/

Advertenties
Geplaatst in Actueel, School, Sport. Reacties staat uit voor Comenius Rotterdam nu een officiële Excelsiorschool
%d bloggers liken dit: