Toenemend aantal Fietsen diefstallen mogelijk verklaard

Geïntrigeerd door een onderdeel van mijn vorige artikel ben ik wat gaan zoeken.
In het artikel van gisteren viel het me op dat de dader(s) zo snel met de fiets er van door konden gaan, alsof ze dus de sleutel van de fiets zouden hebben.
Wat blijkt, dat zou zo maar kunnen in de vorm van een zgn. blanco sleutel, en al sinds 2005 bekend, althans alleen voor hen met een slot van het merk AXA, en in het bijzonder 3 types.

AXA sloten
Het gaat om de types AXA 583, tevens de meest kwetsbare, de AXA SL7, voornamelijk degene met een rechts profiel, en in mindere mate om de AXA SL9, de relatief meest veilige van de drie.
Deze waren in de tijd dat ze op fietsen meegeleverd werden NB verplicht om je fiets verzekerd te krijgen! Op deze website staat een behoorlijk volledig verhaal over de sloten http://www.lockpickinguniversiteit.nl/axa-fietssloten/ maar als je zelf deze zaken via Google zoekt kom je nog veel meer lotgevallen tegen.
AxaSl9 slotAxa583 slotAxaSl7 slotTot zover de technische kant die hopelijk veel overgenomen gaat worden om iedereen te alarmeren, nu nog even een lokale (Zevenkamp-Zuid) waarneming;

Gisteravond rond 20.10 uur viel het bewoners op dat een wat oudere getinte jongeman en een jongere blanke rondjes reden op 2 fietsen op de parkeerplaats aan de Charlie Shaverlaan, terwijl er nog 2 onbeheerde fietsen geparkeerd stonden op de Charlie Shaverslaan 30 en 32.
Omdat zij toen nog niet op de hoogte waren van de diefstallen weten zij zich alleen flarden te herinneren van het gebeuren.
Een persoon reed op een donkere/zwarte fiets met een rek voorop.
Het toeval wil wel dat daar in de buurt een camera hangt, alleen op dit moment weet ik nog niet of er beelden zijn (opgenomen).
Dit speelde zich dus af ten tijde van de diefstal en in het verlengde van de Dirk, en zou daar dus zo maar mee van doen kunnen hebben.
Heeft u ook iets waargenomen tussen 20.00 en 20.30 laat het ons allen via een commentaar weten!

Dus, samengevat, iedereen met een fiets met een AXA slot, controleren, en doe er wat mee/aan, en verspreid het nieuws!

Advertenties

Eén reactie to “Toenemend aantal Fietsen diefstallen mogelijk verklaard”

 1. zevenkamp Says:

  Op Nextdoor gelezen;
  Nanna uit Zevenkamp Zuid · 1 uur geleden
  .
  Er ligt een gele fiets in het parkje kon hem niet meenemen jammer genoeg nog helemaal nieuw maar niet op slot

  Het parkje ligt. Voor het winkelcentrum richting tunnel capelle à IJssel
  Fiets is donker geel

  Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: