Kerstmarkt voor en door jongeren op Comenius Rotterdam

Leerlingen Comenius Rotterdam werven ruim 1.000 euro voor bouw vakschool in Brazilië
Ruim tweehonderd mensen bezochten dinsdag 20 december de eerste Kerstmarkt by night op Comenius Rotterdam aan de Kromhoutstraat in Prins Alexander. Ze kochten producten die leerlingen van de International Business School (IBS) op Comenius Rotterdam zelfgemaakt of ingekocht hadden. De opbrengst van de Kerstmarkt, € 1.060 euro, werd overgemaakt naar een goed doel: de bouw van een vakschool voor leeftijdgenoten in Brazilië.

Vijf weken lang hebben de leerlingen van drie IBS-klassen gewerkt aan de inkoop, productie en presentatie van hun producten op de kerstmarkt. En op dinsdag 20 december was het zover: toen vond de eerste Kerstmarkt by night plaats op hun school.

‘Spanning was niet nodig’
Mevrouw Van de Raa, economiedocente op de IBS, vertelt: ‘Op dinsdag 20 december kregen de leerlingen om 17.15 uur de laatste briefing van hun docenten, die bestond uit tips en ideeën om zoveel mogelijk producten te verkopen. De spanning zat er goed in, want iedereen was erg benieuwd wat de opkomst daadwerkelijk zou zijn en hoeveel er verkocht zou worden. Om 18.00 uur gingen de deuren open, en bleek de spanning nergens voor nodig, want ruim tweehonderd mensen – moeders, vaders, zussen en broers, oma’s en opa’s, buren en vrienden – stroomden de aula binnen. Ze hebben veel geld besteed, want uiteindelijk is er maar liefst € 1.060,10 opgehaald voor de stichting Nieuwe generatie Brasil.
Dit grote succes hadden we niet kunnen realiseren zonder de grote inzet van allerlei partijen: alle IBS-leerlingen, de betrokken ouders, Celebrations&events, het bedrijf dat de aankleding van de kerstmarkt verzorgde bij wijze van sponsoring, alle bedrijven die prijzen beschikbaar stelden, collega’s en natuurlijk alle bezoekers. We bedanken hen voor hune inzet, betrokkenheid en enthousiasme, en hopen hen graag allemaal volgend jaar opnieuw te ontmoeten!‘

Meer informatie op www.comenius.nl

 

Advertenties
Geplaatst in Actueel, GoedeDoelen, School. Reacties staat uit voor Kerstmarkt voor en door jongeren op Comenius Rotterdam
%d bloggers liken dit: