Open Dag op alle Scholen van Comenius

Alle vestigingen van het Comenius College in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam houden op woensdagmiddag 25 januari 2017 de Open Dag. Twee weken later, op woensdagmiddag 8 februari 2017, is de meeloopmiddag op vijf van de zes vestigingen van Comenius. De vestiging Rotterdam houdt de meeloopmiddag op woensdag 18 januari 2017 en een informatieavond op donderdag 19 januari 2017.

Het hele gezin is welkom op de jaarlijkse Open Dag van het Comenius College. Op alle vestigingen staan dan de deuren open en kunnen bezoekers een kijkje nemen, sfeer proeven en natuurlijk vragen stellen over de opleidingen, de brugklassen en de leerlingbegeleiding.
De Open Dag begint om 15.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Junior Lyceum – een veilige plek voor nieuwe brugklassers in Capelle
In Capelle kunnen toekomstige brugklassers kennismaken met het Junior Lyceum, een nieuwe mogelijkheid voor wie leerjaar 1 van de mavo, pre-havo, havo of het (tweetalig) vwo op het Comenius Lyceum wil volgen.
In dit nieuwe deel van het schoolgebouw aan de Lijstersingel 18 krijgen de brugklassers een eigen domein waar ze zich snel kunnen thuis voelen. De school wordt hiervoor verbouwd.
Het Junior Lyceum omvat een eigen ingang en overblijfruimte, een eigen vleugel waar de leerlingen uit leerjaar 1 hun stamlokaal hebben en hun mentor ontmoeten, en een eigen deel van het schoolplein. Alles is gericht op veiligheid, vertrouwdheid en gemak binnen de nieuwe schoolomgeving.
Het Junior Lyceum is vóór de zomervakantie klaar. De nieuwe brugklassers worden er op hun eerste schooldag welkom geheten.

Meeloopmiddagen met drie korte lessen
De meeloopmiddagen duren van 13.30 tot 15.00, 15.15 of 15.30 uur en zijn bedoeld voor leerlingen die nog niet met hun basisschool op bezoek zijn geweest. Na een ontvangst in de aula volgen de leerlingen drie korte lessen van verschillende docenten in steeds een ander lokaal. Ook krijgen ze een rondleiding door de school. Wie naar deze individuele meeloopmiddag wil komen, kan zich aanmelden via de vestiging van haar of zijn voorkeur. Deze gegevens staan op www.comenius.nl

Open Dag-light
Wie de Open Dag heeft gemist en alsnog een kijkje op Comenius wil nemen, kan terecht op de Open Dag-light die wordt gehouden op donderdag 23 februari 2017, van 17.00 tot 19.00 uur. Tijdens deze middag worden bezoekers rondgeleid om de sfeer te kunnen proeven en vragen te stellen.

Aanmeldmiddag
Aanmelden voor het schooljaar 2017-2018 kan op woensdag 15 maart 2017, tussen 16.00 en 18.00 uur op de vestiging naar keuze.

Persoonlijke aandacht
Het Comenius College is een christelijke scholengemeenschap voor atheneum, tweetalig onderwijs (TTO), havo, mavo en vmbo. Christelijke waarden bepalen voor medewerkers de kijk op mensen. Ze zien ieder mens als uniek en daarom respecteren en waarderen ze het verschil tussen mensen. Nog belangrijker vinden ze de verbinding tussen al die mensen.
Naast het overbrengen van kennis en vaardigheden aan de leerlingen speelt de persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol op Comenius.
Meer informatie op www.comenius.nl

Advertenties
Geplaatst in Actueel, School. Reacties staat uit voor Open Dag op alle Scholen van Comenius
%d bloggers liken dit: