Verdachten aangehouden voor oplichtingszaak. Politie zoekt benadeelden/getuigen!

Vandaag hebben collega’s een 38 jarige man en een 22 jarige vrouw aangehouden ter zake oplichting. De man en vrouw zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau en de collega’s van de recherche onderzoeken de zaak.
Op vrijdag 20 januari reden de verdachten rond in hun auto, zoekend naar een slachtoffer. In dit geval werd een ouder echtpaar de dupe van hun oplichtingspraktijken. Op de Burg. Le Fèvre de Montignylaan in Rotterdam werd het echtpaar door de man aangesproken. De man zei dat de bodemplaat van de auto van het oudere echtpaar was losgekomen en aan zijn auto schade had veroorzaakt. De man wilde het echtpaar wel even tegemoet komen door de schade onderling af te handelen. Het echtpaar ging hiermee akkoord en betaalde de man een contant geldbedrag. Toen de oplichters de volgende dag wederom contact zochten met het oudere echtpaar voor meer geld, besloot het oudere echtpaar gelukkig om de politie te bellen. Toen beiden verdachten vandaag bij het oudere echtpaar aan de deur stonden werden zij direct aangehouden.

Politie is een onderzoek gestart
De collega’s van de recherche nemen deze zaak zeer serieus en onderzoeken of de man onlangs nog meer slachtoffers heeft gemaakt. De politie sluit namelijk niet uit dat dit het geval is. De collega’s van de recherche zijn daarom dringend op zoek naar deze slachtoffers en verzoeken aan hun zich te melden.

Op de foto ziet u de auto waarin de verdachte hun oplichtingspraktijken uitvoerden.

Mocht u onlangs slachtoffer van bovengenoemde oplichtingsmethode zijn geweest en/of bent u hiervan getuige geweest? Neem dan contact op met de collega’s van de recherche (ZSM opsporing Rijnmond-Oost) via het telefoonnummer 0900-8844.

Graag delen aub!

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Nieuws, Politie. Reacties staat uit voor Verdachten aangehouden voor oplichtingszaak. Politie zoekt benadeelden/getuigen!
%d bloggers liken dit: