Comenius bekroond met predicaat Excellente School 2016-2018

‘Blij en trots, maar ook dankbaar’, dat is directeur Mark van Sorge met het predicaat Excellente School 2016-2018 aan zijn school, Comenius Rotterdam aan de Kromhoutstraat in Rotterdam Alexander. Maandagmorgen 23 januari kwamen Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, en wethouder Hugo de Jonge, wethouder van Onderwijs in Rotterdam, naar zijn school om deze onderscheiding uit te reiken.
De VIP’s werden verwelkomd door leerlingen van de Tech+-opleiding van Comenius Rotterdam die een demonstratie gaven van het besturen van een drone. Ook de staatssecretaris greep zijn kans en liet de drone vliegen en landen met behulp van de afstandsbediening.

Oordeel van de jury
Tijdens de officiële uitreiking vertelde Dekker dat de jury van Excellente Scholen vindt dat Comenius Rotterdam niet alleen kwalitatief goed onderwijs biedt, maar ook veel doet voor de talentontwikkeling van de leerlingen op het gebied van sport, techniek, ondernemen en organiseren. ‘Verder viel het de jury op dat deze school overkomt als een fijne school, waar leerlingen en medewerkers respectvol met elkaar omgaan en leerlingen met plezier naar toe gaan.’
De staatssecretaris vroeg aan leerlingen waarom zij vinden dat de school het predicaat verdient. Die reageerden onder andere met ‘omdat het een van de weinige scholen is waar Tech+ wordt aangeboden, en omdat het een fijne en knusse school is’. Na een oproep van Sander Dekker gaven de leerlingen hun leraren een warm applaus omdat deze zich elke dag voor de school inzetten. Vervolgens onthulden de staatssecretaris en wethouder een wandbord in de aula waarop te zien is dat Comenius Rotterdam Excellente School is.

Compliment
Daarna feliciteerde een trotse wethouder De Jonge de school als eerste met de uitgereikte onderscheiding, omdat ze met kop en schouders boven andere scholen uitsteekt wat betreft de talentontwikkeling van leerlingen. Hij noemde het ook geweldig gaaf en een groot compliment voor de Rotterdamse leraren dat er sinds maandag maar liefst 13 excellente scholen in de havenstad te vinden zijn, een relatief hoog aantal voor een grote stad. De Jonge deelde mee dat de onderwijsresultaten in Rotterdam de laatste jaren stijgen, dat het aantal zwakke scholen is gehalveerd en het aantal hoogste scores is verdubbeld. ‘Goed dat het ministerie van OCW kwaliteit blijft belonen en het predicaat blijft verlenen!’ zei hij. Opnieuw klonk er een applaus voor alle mensen die hiervoor hard werken.
Tot slot verraste de rector Joany Krijt de hele vestiging Rotterdam in de persoon van directeur Mark van Sorge met het Comenius Compliment. Dit sierlijke bronzen beeldje wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder hebben ingezet voor het onderwijs op het Comenius College.
De leerlingen en medewerkers genoten daarna in hun lokalen een feestelijk gebakje, en hervatten de lessen.

Plaquette, vlag en veel publiciteit
Er is geen geldbedrag aan het keurmerk Excellente School verbonden, maar wel een plaquette en een vlag voor de school die op een duidelijk zichtbare plek zullen worden bevestigd.
De school kreeg maandag veel landelijke en regionale publiciteit dankzij de komst van de bewindspersoon naar Rotterdam, de Onderwijsstad van 2016-2017.
Directeur Mark van Sorge benadrukte in interviews dat de school niet op haar lauweren gaat rusten, maar bezig blijft om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Vier profielen
Comenius Rotterdam is een christelijke school voor mavo/havo die zich profileert als een kleinschalige en persoonlijke school met uitstekende onderwijsresultaten. Voor leerlingen is er keuze uit vier onderwijsstromen: International Business School, Sportfocus, Tech+ en pre-havo.
De school werkt nauw samen met leerlingen en ouders om goede resultaten te halen.
Meer informatie op www.comenius.nl

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Nieuws, Prijzen, School. Reacties staat uit voor Comenius bekroond met predicaat Excellente School 2016-2018
%d bloggers liken dit: