Breng jouw camera in beeld

Stel je voor… In jouw straat wordt een oudere dame met geweld van haar tas beroofd. Er zijn geen getuigen, maar mogelijk staan de daders wel op beeld van een beveiligingscamera. Daarom is het voor de politie handig om deze camera in beeld te hebben.
Camera in Beeld is een databank van de politie met daarin de plekken waar camera’s hangen en wat er op te zien is.
De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. Voordat die beelden bekeken worden, is een vordering van justitie nodig.
De recherche gebruikt vaak camerabeelden bij het onderzoek. Met deze databank kunnen zij snel zien waar in de buurt van een misdaad, bijvoorbeeld een woninginbraak, camera’s zijn die mogelijk beelden van de dader hebben.Dat scheelt enorm veel uitzoekwerk.

Karel van Engelenhoven, landelijk projectleider van de politie: “Een camera krijgt door hem aan te melden bij Camera in Beeld er, naast het bewaken van jouw eigendommen of als afschrikmiddel, nog een functie bij. Namelijk het veiliger maken van jouw buurt.”

Meld jouw beveiligingscamera aan bij Camera in Beeld via www.politie.nl/cib
Zo’n 150 duizend ondernemers en particulieren in Nederland gingen je voor. Hier vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Politie, Veiligheid. Reacties staat uit voor Breng jouw camera in beeld
%d bloggers liken dit: