WijkUitBuro: alle cultuur uit de wijken verzameld op één plek!

Zou het niet geweldig zijn als je op een mooie zondagmiddag op ontdekkingstocht kon gaan in je eigen buurt? De grote musea zijn snel gevonden, maar wie weet organiseert jouw buurman wel een prachtige kunstroute door je eigen wijk of begint er over een uurtje een jazzconcert in de kerk om de hoek! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het WijkUitBuro, een online en mobiel platform, dat alle culturele activiteiten en podia in de Rotterdamse wijken inzichtelijk maakt. 
Want Cultuur verbindt, stimuleert en geeft kleur aan de samenleving. Van Noord tot Zuid en van Rozenburg tot Hoek van Holland. Alle 14 gebieden van Rotterdam barsten van de bewoners met geweldige initiatieven op het gebied van kunst en cultuur.
Al 15 jaar helpen de Cultuurscouts mensen met het realiseren van deze ideeën. Doordat zij middenin de wijk staan, weten zij als het om kunst en cultuur gaat precies wat er in hun gebied speelt. Jolanda Copier, Cultuurscout Kralingen-Crooswijk: “Door ons werk zitten we in een unieke positie, waarin we precies weten wat er te doen is in de stad, óók als je graag iets verder kijkt dan de grote instellingen. We merken dat hier een groeiende vraag naar is, mensen zijn nieuwsgierig naar hun eigen buurt”.

Het WijkUitBuro is een antwoord op deze vraag. Het platform bestaat uit een inzichtelijke website en app, waarop alle cultuur uit de wijken samen wordt gebracht. Je kunt het gehele aanbod bekijken, maar het is ook mogelijk om te zoeken op gebied en culturele voorkeur. Ben je bijvoorbeeld een enorme theaterliefhebber en woon je in IJsselmonde? Dan kun je het aanbod daar gemakkelijk op filteren.

Het bijzondere aan het WijkUitBuro is dat het grotendeels gedragen wordt door de organisaties en actieve bewoners zélf! Iedereen kan een account aanmaken en evenementen of activiteiten invoeren. Nóg makkelijker is het om het WijkUitBuro met één simpele druk op de knop te koppelen met een facebookpagina. Evenementen worden op deze manier automatisch doorgezet.

Op 9 maart wordt het WijkUitBuro officiëel gelanceerd tijdens een besloten event.
Ben jij geïnteresseerd naar wat er allemaal in de Rotterdamse wijken gebeurt? Of organiseer je zelf geregeld culturele evenementen of activiteiten?
Kijk dan op www.wijkuitburo.nl of download de App.

Note van de redactie; de App is niet te vinden ook niet via de website…

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten. Reacties staat uit voor WijkUitBuro: alle cultuur uit de wijken verzameld op één plek!
%d bloggers liken dit: