Bejaard echtpaar van spaargeld beroofd door babbeltruc

Met een babbeltruc praat een vrouw zichzelf bij een bejaard echtpaar naar binnen. Als ze zogenaamd gecontroleerd heeft of er goed wordt schoongemaakt door de thuiszorg, gaat ze er met het spaargeld vandoor.

Op 1 december had een 85-jarige man met zijn vrouw boodschappen gedaan in winkelcentrum De Binnenhof. Bij de centrale toegangsdeur van hun flat aan de Curieplaats zagen ze rond 16.15 uur een vrouw uit een auto stappen. De vrouw liep me het echtpaar mee de lift in. De vrouw informeerde naar de naam van het echtpaar en gaf aan dat ze kwam controleren of de woning goed schoongemaakt werd. Aangezien het echtpaar thuiszorg krijgt, twijfelden ze niet aan de goede bedoelingen van de vrouw en lieten ze zich overrompelen. Voordat ze het beseften, ‘controleerde’ de vrouw alle kamers en ging er weer vandoor.

Rond 16.45 uur diezelfde dag was een vrouw haar hond aan het uitlaten achter de wijk Nesselande. Toen ze over het Kattenstaartlaantje (nabij de Middelweg) liep, hoorde ze een plons en zag een auto wegrijden. Ze zag een plastic tas met inhoud drijven in het water van de Zevenhuizerplas. Toen ze de tas uit het water viste bleek er een geldkistje in te zitten. De passant heeft vervolgens het geldkistje onderzocht en kwam daar het adres van het slachtoffer tegen. De eerlijke vinder zocht contact met het echtpaar. Zo kwamen zij erachter dat het kistje met daarin al het spaargeld van het echtpaar uit hun woning verdwenen was.

Op de bewakingsbeelden is te zien dat de indringster twee mannen de flat binnenlaat. De mannen wachten in een dode hoek bij de lift terwijl de vrouw de lift binnengaat. De mannen gaan meteen daarna ook de lift in. Na enige tijd komen de mannen en de vrouw de lift samen uitlopen lopen samen naar buiten. Opvallend is dat één van de mannen een tasje bij zich draagt wat hij daarvoor zich niet bij zich had. Mogelijk dat daar het geldkistje in zat.

De vrouw sprak Nederlands met een accent en wordt tussen de 30 en 35 jaar oud geschat.
Heeft u informatie die de politie zou kunnen helpen ga dan naar deze politie pagina en meld het.
Hieronder nog 3 foto’s die mogelijk kunnen helpen…

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Ommoord, Politie. Reacties staat uit voor Bejaard echtpaar van spaargeld beroofd door babbeltruc
%d bloggers liken dit: