TreeWifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!
#TreeWiFi010 plaatst sensoren in bomen die er uit zien als een vogelhuisje. De huisje meten zeer lokaal de luchtkwaliteit. Is de lucht schoon en gezond, dan krijgt de hele straat gratis WiFi. Is de luchtkwaliteit ongezond, dan geeft het huisje tips om de luchtkwaliteit te verbeteren.

De huisjes komen op zichtbare plekken in de stad zodat iedereen kan zien waar Rotterdam goed bezig is, of waar de lucht schoner moet. Een subtiele ring van licht signaleert de status van de kwaliteit van de lucht.

Bewoners uit de buurt zijn verantwoordelijk voor het vogelhuisje.
Treewifi010 creëert een hyper lokale interactieve digitale kaart waarop de bewoners via een app de meetresultaten zichtbaar krijgen.
Hierdoor worden Rotterdammers gemotiveerd meer samen te werken aan oplossingen voor een betere luchtkwaliteit in hun eigen straat of buurt.

TreeWiFi010 gaat Rotterdammers motiveren hun fiets en het openbaar vervoer vaker te gebruiken en autovrijedagen te organiseren in hun eigen buurt.
Waarom goed voor Rotterdam?
De slimme vogelhuisjes zijn echte eye-catchers en maken daarmee het thema luchtvervuiling laagdrempelig en bespreekbaar. Daarnaast is het belangrijk om gedetailleerd inzicht te krijgen in luchtvervuiling in de stad, zo kunnen bewoners en beleidsmakers beter handelen in de strijd tegen luchtvervuiling.
Waarom vernieuwend?
Nog nooit eerder zijn bewoners en bezoekers van een stad beloond met gratis WiFi in ruil voor schone lucht. Daarnaast maken deze vogelhuisjes gebruik van innovatieve sensor-technologie waardoor de data die gegeneerd wordt zeer waardevol is voor onderzoek naar luchtkwaliteit in de stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan
De voortgang en verdere ontwikkelingen kunt u volgen op de CityLab010 pagina.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Gezondheid, Natuur, Omgeving. Reacties staat uit voor TreeWifi010
%d bloggers liken dit: