Getuigen en beelden gezocht van schietincident Rotterdam Ommoord

Tenminste 20 rechercheurs onderzoeken een dodelijk schietincident in de Rotterdamse wijk Ommoord.
Daarbij kwam zondagavond 28 mei op de Paardebloem een 21-jarige man uit Zoetermeer om het leven. Ondanks de inzet van veel politiemensen wisten de daders ongezien weg te komen. Wel werd een vluchtauto gevonden op de Zernikeplaats, niet ver van de plek waar het slachtoffer om het leven kwam. De politie is op zoek naar de daders en spreekt graag met getuigen.

Omschrijving
De eerste meldingen van het schietincident kwamen rond kwart over tien bij de politiemeldkamer binnen. Hulpdiensten waren er snel en troffen op de oprit van een woning aan de Paardebloem een slachtoffer aan. Hulp mocht niet meer baten, de 21-jarige man uit Zoetermeer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Alle politie-inzet was direct gericht op het vinden van de daders, maar zij werden niet meer gevonden. Wel troffen agenten een lege vluchtauto aan op de Zernikeplaats. De auto was beschadigd omdat de bestuurder tijdens zijn vlucht op de Wasbloem een schuurtje had geramd.

Getuigen
Vanwege het mooie weer waren veel buurtbewoners nog wakker. Zij zaten in de tuin of kregen het incident mee via openstaande ramen. Veel van hen deden zondagavond al hun verhaal, maar de recherche heeft nog niet met iedereen gesproken en gaat de komende dagen verder met het buurtonderzoek.

Uit de eerste getuigenverklaringen komt naar voren dat er tenminste twee personen vanuit de auto aan de Zernikeplaats zijn gevlucht. Zij zouden via het parkje in de richting van het winkelcentrum de Binnenhof zijn weggerend. De politie is op zoek naar deze verdachten. Hiervoor is alle informatie welkom.

We weten dat het 21-jarige slachtoffer die avond met vrienden op de oprit voor de woning wat zat te eten. Rond kwart over tien vond het incident plaats. Het team komt graag in contact met iedereen die iets gezien of gehoord heeft. Ook zijn wij, in het bijzonder, op zoek naar camerabeelden. Het is heel goed mogelijk dat de daders zich in de buurt hebben opgehouden.

Hebt u iets gezien? Hebt u camerabeelden waarop opvallende bewegingen van personen of voertuigen te zien zijn? Geef al uw tips door via de bekende informatielijnen 0900-8844 of 0800-7000 (MMA) en vraag naar TGO team 4.

Of speel uw gegevens door via het speciale tipformulier

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Politie. Reacties staat uit voor Getuigen en beelden gezocht van schietincident Rotterdam Ommoord
%d bloggers liken dit: