Sponsorloop Comenius voor het goede doel (sponsoren gezocht!)

Met een sponsorloop besluiten leerlingen van het Comenius College Rotterdam op donderdag 22 juni hun inzet gedurende dit schooljaar voor de stichting Nieuwe Generatie Brasil, die een vakschool voor leeftijdgenoten in Brazilië wil bouwen.
Eerder al hielden de leerlingen een kerstmarkt en een benefietdiner voor dit goede doel. Die brachten samen € 2.500 op. Voor de sponsorloop worden nog sponsors gezocht!
Zestig leerlingen uit het eerste jaar nemen deel aan de fondsenwerving voor de vakschool in Brazilië. Achtentwintig van hen zullen deelnemen aan de sponsorloop. De andere tweeëndertig gaan op zoek naar sponsoring en helpen bij de praktische organisatie van het evenement.

Vakschool vergelijkbaar met mbo
De opbrengst van de geldwervingsacties komt ten goede aan de bouw van een vakschool voor leeftijdgenoten door de stichting Nieuwe Generatie Brasil. Deze stichting wil kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden. De vakschool is in zekere zin te vergelijken met het mbo in Nederland: studenten leren een beroep met theoretische achtergrond waarbij de focus ligt op de praktijk.
De nieuwbouw omvat een keuken met meerdere kookopstellingen voor praktisch onderwijs, een multifunctionele ruimte die gebruikt zal worden als computerruimte, handvaardigheidslokaal, restaurant en theater, een winkel waar jongeren het ondernemerschap leren en een moestuin.

Datum en tijd
Donderdag 22 juni: is de sponsorloop en deze begint op 17 uur, en duurt circa een half uur. Start- en eindpunt is het schoolgebouw van Comenius Rotterdam, Kromhoutstraat 7, Rotterdam-Alexander.
U bent van harte welkom!  Meer informatie op www.comenius.nl en http://ng-brasil.com

Ieder kind verdient een eerlijke kans, dus mensen/bedrijven, laat u sponsoren!

Advertenties
Geplaatst in Activiteiten, Evenementen, GoedeDoelen, Jongeren, Nieuws, School, Sport, Zorg. Reacties staat uit voor Sponsorloop Comenius voor het goede doel (sponsoren gezocht!)
%d bloggers liken dit: