Nieuw geplante bomen Schildmeer slaan slecht aan

Naar aanleiding van een eerdere melding over de verse bomen aan het Schildmeer heb ik antwoord ontvangen van de Heer Huiberts van Stadsbeheer;
Na de vele jaren gedoe met de populieren, hadden we nu eindelijk een mooie rij nieuwe bomen die hopelijk geen hinder in de toekomst zullen opleveren. In ieder geval blijven deze bomen (Witte of Grauwe els) aanmerkelijk kleiner.
Helaas lijkt het erop dat ze moeilijk aanslaan of het in ieder geval tijdelijk moeilijk hebben.
Ondanks dat ze een 3-jarige nazorg hebben, net als tegenwoordig alle nieuw geplante bomen in Rotterdam. Dit houdt o.a. in dat in droge periodes de bomen een watergift krijgen. Dit wordt deskundig bijgehouden door het bedrijf waar de 3-jarige garantie uitgezet is.

Desondanks staan de bomen niet, nauwelijks of weinig in blad. Twee weken geleden was dit al aan ons gerapporteerd. Afgelopen dagen heb ik –mede n.a.v. uw melding- over de bladstand nog navraag gedaan bij de collega-uitvoerder van de afd. Bomen.  Het is er nog niet beter op geworden.
We wachten echter op meer teken van leven van de bomen. Het is tenslotte een elzensoort die periodiek wel tegen droogte kan. En gelukkig zijn de afgelopen dagen met alle neerslag wel gunstig geweest.

Mochten er toch bomen definitief uitvallen, dan worden er via de garantie nieuwe exemplaren teruggeplant – in het najaar.  Liever hebben we geen uitval uiteraard, maar als het niet anders kan, helaas.
U merkt, de bomen hebben de aandacht, er is de nodige zorg voor ze en uiteindelijk gaat het wel goed komen, daar ben ik van overtuigd.

Persoonlijk heb ik nog maar één keer gezien dat er licht onderhoud is geweest, 1 of 2 weken na het planten, en een paar dagen geleden voor het eerst gezien dat ze extra water kregen, maar ik zie niet alles, laten we het allemaal in de gaten houden en wat gieters extra er tegenaan gooien als we denken dat ze het kunnen gebruiken…

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Gemeente, Groen, Natuur, Omgeving. Reacties staat uit voor Nieuw geplante bomen Schildmeer slaan slecht aan
%d bloggers liken dit: