De GFT gaat vaker mee

Het is intussen al de 2e week dat de GFT afvalbak elke week wordt geleegd, maar even er aan herinneren kan natuurlijk nooit kwaad.

De brief is al van een aantal maanden geleden, dus even ter herinnering;

Goed nieuws! Vanaf 12 juni tot en met 1 september halen wij gft-afval elke week op. Dit is een extra zomerservice om eventuele nare geurtjes van gft-afval in de warmere periode te beperken. De dag waarop de gft-bak legen, blijft gewoon bij iedereen hetzelfde.

Beperken nare geurtjes en maden
Door gft-afval vaker op te halen in de zomer, helpen wij om de geurtjes of eventueel maden zoveel mogelijk te beperken. Bewoners kunt daar zelf ook iets aan doen:
Verpak vlees- en visresten bijvoorbeeld eerst in een krantenpapier.
Gooi geen los afval in de gft-bak, maar gebruik speciale composteerbare zakjes.
Een laagje krantenpapier of eierdozen op de bodem kan ook helpen. Dit papier is composteerbaar, dus niet slecht voor het milieu.

Wat mag in de gft-bak?
Wist u dat vlees- en visresten gewoon in de gft-bak mogen? Net zoals brood, kip, koffie, thee en afval uit de tuin. Kijk voor een volledige lijst op www.rotterdam.nl/gft en lees de tips.

Afvalcoach: advies op maat
Zijn er toch nog knelpunten en heeft u behoefte aan een advies op maat? Dan komt de afvalcoach graag bij u op bezoek. Stuur e-mail naar afvalcoach@rotterdam.nl

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Gebiedscommissies, Gemeente, Gezondheid, Nieuws. Reacties staat uit voor De GFT gaat vaker mee
%d bloggers liken dit: