Volleybalveld- en toernooi in Zevenkamp

De kinderen van groep 7a van de Ds. J. J. Buskesschool gaan samen met psychologie- en economiestudenten van de Erasmus Universiteit een volleybalveld maken op het Dikke Vriendjes Plein (DVP) in Rotterdam Zevenkamp.
Tijdens de feestelijke afsluiting op 29 juni 2017 zal om 13:00 het volleybalveld onthuld worden, hierna zal er een toernooi worden gehouden en die dag zullen de kinderen de pleintjes schoonmaken. Iedereen is vanaf 13:00 welkom om, onder het genot van een hapje en een drankje, bij de feestelijke opening aanwezig te zijn en de kinderen aan te moedigen.

Onder het door de kinderen zelfgekozen thema ‘Sport, Gezondheid en Beweging’ zijn ze samen met de studentencommissie, in verschillende bedenk en doe sessies, gaan brainstormen over een geschikt idee voor de buurt. Door middel van een wijkverkenning kwamen de kinderen erachter dat 2 verdwaalde palen op het DVP als basis voor een volleybalveld zouden kunnen dienen. Daarnaast ontstond het plan om de omringende pleintjes schoon te maken, zodat de wijk hier weer meer plezier van kan hebben. Het plan wordt in samenwerking met Ik Ben Geweldig gerealiseerd.
Naast dat de kinderen bezig zijn geweest met de uitvoer van dit idee, hebben ze een bezoek gebracht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierbij hebben ze een interactief college gehad van een docent Economie en hebben ze een campusspeurtocht gedaan, zodat ze het studentenleven beter leerden kennen. Één van de kinderen zei tijdens het uitje: ‘Ik vind het leuk dat jullie ook allemaal van die winkeltjes op de campus hebben.’

Move verbindt studenten met kinderen om ze te laten ontdekken welke invloed ze kunnen hebben op hun buurt en wat ze zelf kunnen bereiken. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen, van basisschool tot studentenleven, en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier laten we kinderen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen.
Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen, Nijmegen en Delft waar jaarlijks meer dan 60 projecten uitgevoerd worden.
Move ontvangt financiële ondersteuning van onder andere het Oranje Fonds, Skanfonds, Fonds 1818, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rabobank en TomTom.

Advertenties
Geplaatst in Actueel. Reacties staat uit voor Volleybalveld- en toernooi in Zevenkamp
%d bloggers liken dit: