Wethouder Langenberg eerste gebruiker Slimme Bandenpomp

Onder het motto rijden met banden op spanning is beter voor milieu, veiligheid én portemonnee nam wethouder Pex Langenberg begin deze week de eerste slimme bandenpomp in gebruik in stadsgarage Schouwburgplein.
Dit is één van de vijftien Slimme Bandenpompen die vanaf vandaag gratis te gebruiken is door automobilisten. De gebruiker bespaart gemiddeld € 22,50 per keer dat de autobanden met de slimme pomp op spanning worden gebracht. Daarnaast zorgt het rijden met de juiste bandenspanning voor minder verkeersongelukken en gezonde lucht.

“Door met de juiste bandenspanning te rijden heb je een kortere remweg en een betere wegligging, dat is veiliger voor jezelf, jouw passagiers en andere verkeersdeelnemers”, zegt wethouder Langenberg (o.a. mobiliteit en duurzaamheid). “Daarnaast zorgt de juiste spanning op de banden voor minder geluidsoverlast en een gezond effect op de luchtkwaliteit in Rotterdam doordat auto’s minder fijnstof en NOx uitstoten.”

Slimme bandenpomp
Ruim 65 procent van alle automobilisten die de bandenspanning zelf bij tankstations op peil brengt, rijdt ongewild (en zich daar niet van bewust) verder met een verkeerde en vaak zelfs te lage spanning. Door het rijden met onderspanning slijten de banden sneller en verbruikt de automobilist meer brandstof. De Slimme Bandenpomp lost dat op doordat de automobilist zijn of haar kenteken in kan voeren en de juiste spanning in beeld komt. Standaard pompen houden ook geen rekening met bijvoorbeeld weersomstandigheden of het rijden met winterbanden. De Slimme Bandenpomp doet dat wel. Ook geeft de Slimme Bandenpomp een waarschuwing als iemand een lege of lekke band heeft. Dit leidt bij 7 procent van alle gebruikers tot een tijdige waarschuwing en zo worden klapbanden tijdens het rijden voorkomen.

Locaties
De banden kunnen kosteloos op spanning worden gebracht bij P+R Kralingse Zoom, stadsgarages Schouwburgplein 1 en 2 en milieuparken Melanchtonweg (Hillegersberg-Schiebroek), Keileweg (Delfshaven) en Hekendorpstraat (IJsselmonde). Naast de gemeentelijke locaties staan ze ook bij winkelcentra, doe-het-zelf-zaken en een tuincentrum.
Voor ons Prins Alexander bewoners staan de dichtstbijzijnde op het parkeerterrein achter de Hesseplaats (Spittelerplaats), Winkelcentrum Prinsenland (Mia van Yperenplein) en de Kralingse Zoom (P+R), zie voor de exacte locaties bandopspanning.nl/de-slimme-bandenpomp/locaties/

Band op Spanning
Band op Spanning is een organisatie zonder winstoogmerk die zich ten doel heeft gesteld om de schadelijke invloed die auto’s hebben op het milieu en de leefomgeving te verminderen. De gemeente Rotterdam heeft in het kader van Meer (schone) lucht voor de Rotterdammers, een project dat gesubsidieerd is vanuit CityLab010, besloten vijftien Slimme Bandenpompen te plaatsen.

Advertenties
Geplaatst in Actueel, Gemeente, Nieuws, Omgeving, Subsidies, Veiligheid, Verkeer. Reacties staat uit voor Wethouder Langenberg eerste gebruiker Slimme Bandenpomp
%d bloggers liken dit: