Nieuwe poging inlog check

Afgelopen week was het hot; controleer of uw inloggegevens zijn gestolen, echter, de servers waren niet tegen de overweldigende aanvragen bestand, ik heb geen mail ontvangen, maar of dat nu is omdat mijn adres veilig is of dat ook ik over het hoofd ben gezien?
Intussen is dit bij u mogelijk al verwaterd, daarom breng ik het nog even onder de aandacht, hopen dat de boel nu niet onderuit gaat… 😉

De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo’n netwerk noemen we een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten.
Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen.

Checkfunctie
Via de checkfunctie op DEZE PAGINA kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die wij in beslag genomen hebben.
Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de in beslag genomen inloggegevens, ontvangt u van ons binnen enkele minuten een e-mail.
Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is (geweest).
Let op!
Komt uw adres niet voor in de in beslag genomen inloggegevens, dan krijgt u géén e-mail van ons. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die wij in beslag genomen hebben. Maar: uw computer kan besmet zijn (geweest) door een ander botnet dat we nog niet opgerold hebben.
Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden en controleer ook andere checksites. Bijvoorbeeld deze: haveibeenpwnd.com

Advertenties
Geplaatst in Actueel, alert, Politie, Veiligheid. Reacties staat uit voor Nieuwe poging inlog check
%d bloggers liken dit: